Επίσκεψη στον νομό Καρδίτσας, πραγματοποίησε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον πρώην Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και υποψήφιο Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Γιάννη Οικονόμου και τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιο Βουλευτή Νότιου τομέα Αττικής κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί η Νέα Δημοκρατία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, οι κ.κ. Οικονόμου και Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενοι από τους πολιτευτές της περιοχής, τα μέλη της ΔΕΕΠ αλλά και των κατά τόπους ΔΗΜΤΟ περπάτησαν στο κέντρο της πόλης της Καρδίτσας όπου συνομίλησαν με πολίτες αλλά και επαγγελματίες της περιοχής, ενώ επισκέφθηκαν τους κατοίκους στις περιοχές Μουζάκι, Παλαμά και Σοφάδες.

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος των επισκέψεων, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Έχουμε μπροστά μας μία καινούργια εκλογική αναμέτρηση και θέλουμε ισχυρή εμπιστοσύνη, ισχυρή στήριξη και ψήφο στη Νέα Δημοκρατία, ακόμη πιο δυνατά, ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι ένας ισχυρός Πρωθυπουργός για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Στην περιφέρεια οι πολίτες γνωρίζουν ότι το κράτος και η κυβέρνηση στάθηκαν αρωγοί στις πρωτόγνωρες κρίσεις που γνώρισε η πατρίδα μας και ταυτόχρονα πραγματοποίησαν σημαντικά βήματα σε μία σειρά από τομείς: στον πρωτογενή τομέα, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την ασφάλεια του πολίτη, την ενίσχυση κρίσιμων υποδομών. Γνωρίζουν, κυρίως, ότι ο Πρωθυπουργός που μείωσε τους φόρους, έχει την αξιοπιστία να τους πείσει ότι θα είναι Πρωθυπουργός που θα αυξήσει τις απολαβές.

Η κυβέρνηση που εξασφάλισε για τη χώρα μας την ασφάλεια, την προοπτική, την πρόοδο, την προκοπή, το ενισχυμένο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό αποτύπωμα, είναι αυτή που εγγυάται τη συνέχιση αυτής της ανοδικής πορείας. Ο δρόμος αυτός περνά από τη μαζική συμμετοχή και υπερψήφιση της Νέα Δημοκρατίας, την εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου».

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός αλλά ιδιαίτερα και οι πολίτες του νομού Καρδίτσας, έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη μεγάλη λαϊκή μας παράταξη, τη ΝΔ. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όλα αυτά τα δύσκολα τέσσερα χρόνια, στάθηκε με χειροπιαστό έργο και μετρήσιμα αποτελέσματα, δίπλα στους πολίτες της Καρδίτσας, στις δύσκολες στιγμές του ΙΑΝΟΥ, όταν πολύ γρήγορα η κρατική μηχανή διασφάλισε την αποζημίωση των πληγέντων και την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στις υποδομές στον νομό Καρδίτσας, αλλά ταυτόχρονα και με πάρα πολύ σημαντικά οδικά έργα, έργα ύδρευσης και άρδευσης και μια σειρά άλλες παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του νομού, και ενισχύουν την ασφάλεια και τις προοπτικές τους. Παρεμβάσεις που δίνουν προοπτική σε όλους τους πολίτες αλλά και στα νέα παιδιά που θέλουμε να μείνουν εδώ, στην καρδιά της Ελλάδας, στην καρδιά της Θεσσαλίας.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία για να αποκτήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας νέο κτίριο. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2025. Εάν προχθές οι εκλογές γίνονταν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, η ΝΔ θα είχε 172 Βουλευτές. Και πιθανότατα και το σύνολο των βουλευτών του νομού Καρδίτσας. Άλλωστε η Καρδίτσα έχει δώσει το 7ο αποτέλεσμα υπέρ της ΝΔ σε ολόκληρη την Ελλάδα και αυτό λέει πάρα πολλά.

Καλούμε τους πολίτες στις 25 Ιουνίου, να επιβεβαιώσουν αυτήν την απόφασή τους. Να διασφαλίσουν το μέλλον της χώρας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να δώσουν θετική προοπτική στις προσδοκίες τους. Επιτρέψτε μου ακόμη, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα είχα την ευθύνη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, να επισημάνω ότι αυτές τις μέρες για μια ακόμη φορά, στα σύνορα της πατρίδας μας στον Έβρο, υπάρχει ισχυρή πίεση από παράνομες μεταναστευτικές ροές.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται εκεί επιβεβαιώνει πόσο αναγκαίο είναι το έργο του φράχτη που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει θέσει σε πορεία υλοποίησης για το επόμενο διάστημα. Επιβεβαιώνει επίσης ότι οι αρχές ασφαλείας της χώρας, η Ελληνική Αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι εκεί, επιτηρούν τα σύνορα, εφαρμόζουν το σχέδιο «Ακρίτας», προκειμένου η χώρα να είναι ασφαλής. Γι’ αυτό στις 25 Ιουνίου πρέπει να πάμε όλοι στις κάλπες για την αυτοδυναμία της ΝΔ και τη διασφάλιση της σταθερότητας της χώρας».