εισιτήριο (το) 1. αποδεικτικό της καταβολής αντιτίμου που είναι υποχρεωτικό για την είσοδο σε οριοθετημένο χώρο, εκδήλωση, μεταφορικό μέσο κ.λπ. «με το που χτύπησα το εισιτήριό μου στο λεωφορείο, τα γεμάτα απέχθεια βλέμματα των υπόλοιπων επιβατών με έκαναν να καταλάβω ότι είχα παραβιάσει έναν άγραφο νόμο» 2. αυτό που δεν είναι υποχρεωτικό «η Ελλάδα πρέπει να είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο στην οποία η πληρωμή για την επιβίβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι εισιτήριο» ΣΥΝ προαιρετικό

Άκουσα τον υφυπουργό Μεταφορών Οικονόμου να προαναγγέλλει πιλοτικά δρομολόγια (5 τον αριθμό) στο οποία οι επιβάτες θα μπαίνουν από την μπροστινή πόρτα προκειμένου να καταπολεμηθεί η λαθρεπιβίβαση και νομίζω ότι στην κυβέρνηση επιμένουν να μην καταλαβαίνουν κάτι μάλλον απλό: η αιτία για τους όλο και περισσότερους αντικοινωνικούς τσαμπατζήδες δεν είναι η πόρτα εισόδου, αλλά η βεβαιότητα ότι κανείς δεν πρόκειται να τους επιβάλλει να πληρώσουν. Αν ο τσαμπατζής ξέρει ότι δεν θα έχει συνέπειες θα μπει τσάμπα και από την μπροστινή πόρτα και θα αδιαφορήσει εντελώς για τις (όχι πολύ πιθανές αν σκεφτούμε ότι έχει και άλλη δουλειά να κάνει) παρατηρήσεις του οδηγού αν αυτές δεν συνδυάζονται με βέβαιη τιμωρία.

Κλοπιμαία 

Καταλαβαίνω ότι οι παράγοντες του τόπου βιάζονται να κλέψουν κάτι από τη δόξα και τη λάμψη των αθλητών, αλλά νομίζω πως είναι κάπως επιπόλαιη η ονοματοδοσία αθλητικών χώρων με το όνομα εν ενεργεία αθλητών. Από την άλλη, αφού ο σκοπός είναι η κλοπή της λάμψης και της δόξας των αθλητών τα υπόλοιπα δεν έχουν και τόση σημασία. 

Άλλωστε γιατί να χαλάσουμε τις καρδιές μας; 

Οπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Στέφανου με τα κολλητά ρούχα, συντρόφισσα Κεχαγιά, το κόμμα δεν θεωρεί ότι πρέπει να πάρει θέση στις κατηγορίες του συντρόφου Πολάκη εναντίον της συντρόφισσας Λινού. Δηλαδή, σύμφωνα με το ίδιο της το κόμμα, οι συμβάσεις της συντρόφισσας Λινού με το Δημόσιο μπορεί να μην είναι, αλλά μπορεί και να είναι, ύποπτες. 

Καταχρήσεις 

Η κατάχρηση του όρου «τραγικός», για σχεδόν κάθε αιφνίδιο θάνατο, είναι ενοχλητική (στο κάτω κάτω δεν υπάρχουν και πολλοί θάνατοι που είναι κωμικοί). Αλλά γίνεται εξοργιστική όταν αφορά συμπολίτες που σκοτώθηκαν χρησιμοποιώντας το οδικό δίκτυο της χώρας ως προσωπική αγωνιστική πίστα. Οταν δηλαδή αφορά ανθρώπους που τραγικό είναι να βρεθείς στον δρόμο τους.