μέση ανατολή (η) 1. αυτή που δημιουργεί προβλήματα «η κόρη σας είναι μέση ανατολή και φοβάμαι ότι θα πρέπει να την αποβάλουμε από το σχολείο μας» 2. αυτή που διαρκώς τσακώνεται «η Ελένη είναι μέση ανατολή, οπότε καλύτερα να μην της μιλάς καθόλου» 3. εύφλεκτη «η βενζίνη είναι ιδιαιτέρως μέση ανατολή και καλό είναι να μην ανάβεις τσιγάρο κοντά της»

Η «νέα κρίση στη Μέση Ανατολή» δεν είναι καθόλου νέα. Είναι η συνέχεια της κρίσης που ξεκινά πριν από 80 χρόνια (τυπικά, στην ουσία από πολύ παλιότερα) και οφείλεται α) στην απροθυμία των αραβικών κρατών να ανεχτούν δίπλα τους ένα κράτος που δεν είναι αραβικό, όσο μικρό κι αν είναι και β) στην επιθυμία των Ισραηλινών να επιβιώσουν. Από την πρώτη μέρα της ανακήρυξής του το κράτος του Ισραήλ (δημιουργημένο όχι με στρατιωτική εισβολή, αλλά με απόφαση του ΟΗΕ και των νικητών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου) δέχεται και αποκρούει επιθέσεις των γειτόνων, οι οποίοι πεισματικά αρνούνται να δεχτούν το δικαίωμά του να υπάρχει. Ακόμα και τα διαβόητα «κατεχόμενα», τα οποία γίνονται αφορμή να ακούγεται η ανοησία περί «ιμπεριαλιστικού Ισραήλ», δεν είναι τίποτα περισσότερο από εδάφη που έχουν «κατακτηθεί» μετά από επιθέσεις των μισαλλόδοξων γειτόνων, οι οποίες κάνουν το Ισραήλ τη μοναδική ιμπεριαλιστική δύναμη στην Ιστορία που διαρκώς αμύνεται. 

Προθέσεις 

Η υποστήριξη στους επιτιθέμενους είναι απολύτως αποκαλυπτική (αν και η λέξη «ξεβρακωματική» ίσως είναι καταλληλότερη) των πραγματικών προθέσεων και αντιλήψεων του «προοδευτικού» κόΖμου της χώρας. Δηλαδή των συμπολιτών που στηρίζουν χώρες, στις οποίες η κυρία Λουκά θα έμοιαζε μετριοπαθής, στην προσπάθειά τους να εξαφανίσουν τη μοναδική χώρα της περιοχής που οι κάτοικοί της απολαμβάνουν ελευθερίες αντίστοιχες με αυτές της Δύσης. 

Περιμένουμε την αντίδραση των αρμοδίων 

Εχουν περάσει αρκετές μέρες από την αποκάλυψη της «καλλωπισμένης παλαιότερης δεξαμενής νερού» του Στέφανου με τα κολλητά ρούχα κι ακόμα δεν έχουμε ακούσει για ΕΔΕ στις αρμόδιες υπηρεσίες που επέτρεψαν τη δημιουργία της. Φαίνεται οι Σπέτσες είναι εκτός δικαιοδοσίας των ελληνικών αρχών. 

Ανεπανάληπτο 

Απίστευτο και όμως… ελληνικό: «Good continue» ευχήθηκε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ σε αθλητή μετά το πέρας της συνέντευξής του στη δημόσια τηλεόραση. Αλλά δυστυχώς εκείνος δεν του απάντησε με ένα «We say them later» κι έτσι μια ωραία τσιπρική στιγμή δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.