συμπερίληψη (η) 1. μια καλή ιδέα που εκτελείται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, «προφανώς και είναι καλή ιδέα η ομάδα να παίξει επιθετικά από το πρώτο λεπτό, αλλά αν δεν σοβαρευτούν οι παίκτες θα καταλήξει συμπερίληψη», 2. συμπεριφορά που σκοπό έχει να εξοργίσει και να προβοκάρει, «μπορεί ο Νίκος να είναι εξοργιστικός, αλλά είναι 16 χρόνων και η συμπερίληψη είναι βασικό χαρακτηριστικό της εφηβείας», 3. ενόχληση, «κάθε πρωί που σηκώνομαι από το κρεβάτι νιώθω μια ελαφριά συμπερίληψη στη μέση».

Το ότι ένας άνθρωπος που ανήκει σε μια μειονότητα (φυλετική ή κοινωνική) δεν πρέπει να υφίσταται κοινωνικό αποκλεισμό είναι γενικώς μια πολύ καλή ιδέα. Μια πολύ καλή ιδέα στης οποίας την εκτέλεση συχνά ταιριάζει η παροιμία «είπαν του τρελού να χ@σει κι αυτός ξεκ@λώθηκε». Πρόκειται γι’ αυτές τις φορές που η συμπερίληψη μετατρέπεται από απόπειρα ομαλής συμβίωσης σε απόπειρα επιβολής των λίγων στους πολλούς ή ακόμα και σε εφηβική υστερία. Το αποτέλεσμα το απολαύσαμε και στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, στην οποία η πλειονότητα με τα πολλά αρχικά, σε μια προσπάθεια συμπερίληψης, δεν απέκλεισε εντελώς τη μειονότητα των στρέιτ συμπολιτών. Κι αν εμάς απλώς πόνεσαν τα μάτια μας (και λίγο τα μυαλά μας), κάποιες γυναίκες θα υποστούν και τον φυσικό πόνο της εντελώς στρεβλής αντίληψης για τη συμπερίληψη. Μιλάω για τις γυναίκες μποξέρ που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν «συναθλήτριες» που αποκλείστηκαν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα επειδή ο βιολογικός τους έλεγχος έδειξε ότι είναι άντρες. Δυστυχώς για τις πραγματικές γυναίκες μποξέρ οι υπεύθυνοι των Ολυμπιακών είναι πιο «συμπεριληπτικοί». 

Συγκινητικό 

Και μιας και μιλάω για Ολυμπιακούς και συμπερίληψη, να πω ότι είναι πραγματικά συγκινητική η προσπάθεια της Διεθνούς Αμνηστίας υπέρ της μαντίλας. Κρίμα η οργάνωση να μην υπάρχει στην Αμερική του 19ου αιώνα να αγωνιστεί υπέρ του δικαιώματος των δούλων να φορούν περήφανα τις αλυσίδες τους. 

Υπάρχουν και άλλα αθλήματα 

Ειλικρινά δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος για τον προγραμματισμό των τηλεοπτικών μεταδόσεων της ΕΡΤ από το Παρίσι, αλλά ίσως κάποιος να πρέπει να του πει ότι η ενόργανη γυμναστική, η κολύμβηση και το τένις δεν είναι τα μόνα αθλήματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Μπερδεμένος 

Η αλήθεια είναι ότι η τελευταία διαπίστωση των ψεκασμένων (και πνευματικώς πουτινοθρεμμένων) συμπολιτών, σύμφωνα με την οποία οι ανεμογεννήτριες είναι υπεύθυνες για τη μείωση των βροχοπτώσεων, με μπέρδεψε κάπως. Περίμενα οι λιτανείες και οι χοροί της βροχής να έχουν μεγαλύτερη δύναμη από αυτά τα μηχανήματα του Σατανά.