Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για την ηγετική ομάδα που οργάνωσε και εκτέλεσε το σχέδιο που οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό με ναυτική φωτοβολίδα του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, στις 7 Δεκεμβρίου 2023 έξω από το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη, όπου γινόταν αγώνας βόλεϊ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, πρόκειται για άτομα τα οποία κατηγορούνται ότι είχαν κατασκευάσει έναν περιφερόμενο στρατό που προκαλούσε επεισόδια κυρίως με αστυνομικούς.

Ο σκληρός πυρήνας των οπαδών ανάμεσα στους συλληφθέντες

Μάλιστα ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο σκληρός πυρήνας της Θύρας 7. Πρόκειται για πέντε άτομα τα οποία αποφάσιζαν, σχεδίαζαν, έδιναν εντολές και μοίραζαν τους ρόλους.

Σημειώνεται ότι μεταξύ τους είχαν και προσωνύμια. Στον κόσμο των χούλιγκαν ήταν γνωστοί με τα ονόματα «Όμλε», «Κοντός», «Ρουμάνος», «Κόκο». Ήταν αυτοί που είχαν αποφασίσει ότι θα κάνουν τα επεισόδια στου Ρέντη και είχαν ενημερώσει τους υπόλοιπους για τα σχέδιά τους.

Ορισμένοι από τους συλληφθέντες παραδέχθηκαν ότι αυτό που ήθελαν να πετύχουν στου Ρέντη ήταν τα επεισόδια με αστυνομικούς

Μετέφεραν τα πολεμοφόδια από τον Πειραιά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάποιοι από αυτούς περιέγραψαν την οργάνωση που υπήρχε πριν από τα επεισόδια. Είπαν ότι ξεκίνησαν από τον Πειραιά όπου έβαλαν τα πολεμοφόδια μέσα στα αυτοκίνητα και πως ξεκίνησαν πομπή περνώντας από τον Κηφισό. Όταν έφτασαν στου Ρέντη στάθμευσαν τα οχήματά τους στο πάρκινγκ και μπήκαν στο γήπεδο.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και το άτομο που έδωσε το σύνθημα για το πότε πρέπει να βγουν από το γήπεδο και να πραγματοποιήσουν την επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ. Το συνθηματικό το οποίο είχε προσυμφωνηθεί ήταν «πάμε να τους καθαρίσουμε».

Ηγετικό μέλος ετοιμαζόταν να φύγει από την Ελλάδα

Την ίδια ώρα, στους συλληφθέντες υπάρχει και ένα άτομο που ανήκει στην ηγετική ομάδα και κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν πάνω του 5.000 ευρώ με τους αστυνομικούς να αναφέρουν ότι το ποσό αυτό δικαιολογείται μόνο ως χρήματα τα οποία είχε συγκεντρώσει για να φύγει από την Ελλάδα, καθώς είχε ενημερωθεί ότι οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε τελικό στάδιο για τον εντοπισμό του.