Στον εισαγγελέα οδηγoύνται σήμερα Τρίτη οι συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη, όπου γινόταν αγώνας βόλεϊ, και είχαν σαν αποτέλεσμα τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, αλλά και για άλλες συμπλοκές σε γήπεδα και αθλητικούς χώρους.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναμένεται να αποδοθούν και κατηγορίες για ηθική αυτουργία στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Είχε προηγηθεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, έρευνα υπό άκρα μυστικότητα για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής επίθεσης χούλιγκαν στην περιοχή του Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού της ΥΑΤ.

Σύμφωνα με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο, Δημήτρη Μάλλιο, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 60 άτομα, ενώ πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 58 σπίτια και 15 οχήματα. Παράλληλα στην δικογραφία που έχει σχηματισθεί περιλαμβάνονται στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, που δρούσε κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.

Σημειώνεται ότι για την εξιχνίαση αυτής της δολοφονικής επίθεσης, από την πρώτη στιγμή, είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 400 προσαγωγές, ώστε να μην χαθεί κανένα πειστήριο, ενώ ένα άτομο είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια, η δικογραφία που συντάχθηκε περιελάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση, ενώ επιβεβαίωναν συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα.

Στο μεταξύ, χθες νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για την ηγετική ομάδα που οργάνωσε και εκτέλεσε το σχέδιο που οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό Γιώργου Λυγγερίδη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, πρόκειται για άτομα τα οποία κατηγορούνται ότι είχαν κατασκευάσει έναν περιφερόμενο στρατό που προκαλούσε επεισόδια κυρίως με αστυνομικούς. Μάλιστα ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο σκληρός πυρήνας της Θύρας 7. Πρόκειται για πέντε άτομα τα οποία αποφάσιζαν, σχεδίαζαν, έδιναν εντολές και μοίραζαν τους ρόλους.

Σημειώνεται ότι μεταξύ τους είχαν και προσωνύμια. Στον κόσμο των χούλιγκαν ήταν γνωστοί με τα ονόματα «Όμλε», «Κοντός», «Ρουμάνος», «Κόκο». Ήταν αυτοί που είχαν αποφασίσει ότι θα κάνουν τα επεισόδια στου Ρέντη και είχαν ενημερώσει τους υπόλοιπους για τα σχέδιά τους. Ορισμένοι από τους συλληφθέντες παραδέχθηκαν ότι αυτό που ήθελαν να πετύχουν στου Ρέντη ήταν τα επεισόδια με αστυνομικούς.