Μία ακόμη δημοσκόπηση, αυτήν την φορά της εταιρίας GPO στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής, επιβεβαιώνει το ευρύ προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και την περαιτέρω πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,4% ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 10%, το ΚΚΕ με 6,3%, οι Σπαρτιάτες με 2,3%, η Ελληνική Λύση με 4,3%, η Νίκη με 2,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,7% ενώ οι αναποφάσιστοι ξεπερνούν το 10%. Η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζεται στις 22,1 μονάδες, με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Νίκη και τους Σπαρτιάτες να βρίσκονται σε πορεία πτώσης, σε αντίθεση με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου και το ΚΚΕ που κρατούν τα ποσοστά τους.

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο φαίνεται και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα στη σύγκριση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ οι πολίτες θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα υπό διάσπαση. Συγκεκριμένα, το 75,3% των πολιτών θεωρούν ότι η διάσπαση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι προ των πυλών ενώ 61,5% αξιολογεί αρνητικά τον Στέφανο Κασσελάκη, σε αντίθεση με το 31,6% που έχει θετικές γνώμες. Είναι πρωτοφανές για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκινά την πορεία του στην πολιτική με τέτοια αρνητική δημοφιλία.

Τέλος, στο ερώτημα αν μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 60,7% απαντά αρνητικά και το 32,1% θετικά. Φαίνεται ότι ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει να λύσει, εκτός από τα εσωκομματικά θέματα, την εξαιρετικά αρνητική εικόνα που αποτυπώνεται για τον ίδιο στις δημοσκοπήσεις. Διότι η εκλογή από τη βάση και οι κομματικοί μηχανισμοί, δεν σημαίνουν και δημοφιλία στην κοινωνία.