«Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη θα λείψει πάνω από όλα από την οικογένειά της, από τα παιδιά της, από τα εγγόνια της, από το σύζυγό της. Θα λείψει από την Ελληνική κοινωνία και από όλους εμάς, που την αγαπήσαμε και μοιραστήκαμε μαζί της το όνειρο της προσφοράς και το έργο της», τόνισε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και νυν βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος για την απώλεια της Μαριάννας Βαρδινογιάννης. 

Πιο συγκεκριμένα, στην αρχή της δήλωσής του αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Αποχαιρετούμε με σεβασμό, τιμή, ευγνωμοσύνη και αναγνώριση μία μεγάλη κυρία, μία προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας και διεθνούς κύρους, μια μεγάλη Ελληνίδα, μία δυναμική γυναίκα, μία σπουδαία μητέρα, η οποία αφιέρωσε όλη της τη ζωή προσφέροντας ανεκτίμητο, πατριωτικό, φιλανθρωπικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο. Δημιούργησε με το σύζυγό της, Βαρδή Βαρδινογιάννη, μία ωραία οικογένεια, με αρχές και αξίες».

«Είχα την τιμή και τύχη να είμαι κοντά της από τα πρώτα βήματα της ίδρυσης του Φιλανθρωπικού Σωματείου "ΕΛΠΙΔΑ"

«Αφήνει πίσω της μεγάλη παρακαταθήκη καθώς υπήρξε εμπνευστής και πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο και Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO. Είχα την τιμή και τύχη να είμαι κοντά της από τα πρώτα βήματα της ίδρυσης του Φιλανθρωπικού Σωματείου "ΕΛΠΙΔΑ", ενός έργου προσφοράς ζωής και πραγματικής ελπίδας στα μικρά παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και ουσιαστικό στήριγμα στις οικογένειές τους χάρις στο Ογκολογικό Νοσοκομείο, δικό της δημιούργημα, που επάξια φέρει το όνομά της».

Στο τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος καταλήγει ως εξής: Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη θα λείψει πάνω από όλα από την οικογένειά της, από τα παιδιά της, από τα εγγόνια της, από το σύζυγό της. Θα λείψει από την Ελληνική κοινωνία και από όλους εμάς, που την αγαπήσαμε και μοιραστήκαμε μαζί της το όνειρο της προσφοράς και το έργο της. Ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στο φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ελπίδα. Το έργο της και η ανάμνησή της είναι ανεκτίμητης αξίας κληρονομιά στον άνθρωπο ,στην πατρίδα μας και την κοινωνία».