Σε τι διαφέρουν άραγε Στέφανος Κασσελάκης και Αλέξης Τσίπρας; Τι είναι αυτό που θα αλλάξει στον ΣΥΡΙΖΑ αν φύγει ο νυν πρόεδρος και επιστρέψει ο προκάτοχός του; Τι διαφορετικό θα γίνει στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν παραμείνει ο Στέφανος της Ελλάδας; Η απάντηση είναι συγκεκριμένη: Δεν θα αλλάξει τίποτα. Όπως δεν άλλαξε τίποτα με την έλευση του νέου επικεφαλής της Κουμουνδούρου.

Η μόνη διαφορά μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Αλέξη Τσίπρα είναι πως ο πρώτο κάνει πιο… αδιαμεσολάβητα αυτά που έκανε ο δεύτερος. Η τοξικότητα είναι η ίδια, όπως και ο λαϊκισμός, όπως και συνολικά η αντιπολιτευτική τακτική και πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης χρησιμοποιεί την ίδια ακριβώς ρητορική επενδύοντας στον διχασμό και τα fake news.

Το «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» του Αλέξη Τσίπρα έχει βρεθεί στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη. Οι ιδεολογικές διαφορές που δήθεν υπάρχουν δεν αφορούν κανέναν, σχεδόν δεν αφορούν τους ίδιους τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έσπευσαν να «αγκαλιάσουν» τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Όσα είπε, όσα υποστήριξε και όσα υποσχέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι όσα είπε, όσα υποστήριξε και όσα υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι να γίνει πρωθυπουργός και συνέχισε μέχρι τη διπλή πανωλεθρία του 2023. Δεν άλλαξε ρητορική, δεν άλλαξε στάση πολιτική, δεν σταμάτησε τα fake news και την καταστροφολογία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει πολιτική πρόταση, όπως δεν έχει και ο προκάτοχός του. Το μόνο που θέλει είναι ένα δικό του κόμμα και στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζεται για ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με γνώμονα την απομάκρυνση όσων εμφανίζονται στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα.

Πολιτική πρόταση δεν έχει, όπως δεν είχε ποτέ και ο Αλέξης Τσίπρας. Σταμάτησε να υπάρχει πολιτικά όταν τελείωσαν οι αυταπάτες του και μαζί οι αυταπάτες των πολιτών. Όσων, τέλος πάντων, πίστεψαν ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα άλλαζε την Ελλάδα και κυρίως θα διέγραφε χρέη και υποχρεώσεις των ψηφοφόρων.

Όλα τα υπόλοιπα αφορούν τους συντρόφους. Ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει έχει να κάνει με την καρέκλα από την οποία ο νυν πρόεδρος δύσκολα θα ξεκολλήσει. Τώρα ως προς την Κεντροαριστερά και τις… συγκολλήσεις, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να χαρακτηριστεί. Διότι όταν ως συγκολλητική ουσία διατίθεται το σλόγκαν «να φύγει ο Μητσοτάκης» είναι κατανοητό ότι κανείς δεν προτίθεται να ενδιαφερθεί. Άλλωστε οι ψηφοφόροι αν ήθελαν κάποιον από τους εν δυνάμει… ηγέτες θα τον είχε ήδη στηρίξει...