Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη Διαφάνεια, η Βέρα Γιούροβα, είπε αυτό που γνωρίζουν όσοι ζουν στην Ελλάδα και αναγνωρίζουν όσοι αρμοδίως στις Βρυξέλλες παρακολουθούν τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε ό,τι αφορά το κράτος δικαίου.

Ολοι πλην Λακεδαιμονίων, εν προκειμένω σύμπασας της αντιπολίτευσης και δη των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι προσπαθούν παντοιοτρόπως να παρουσιάσουν την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις βασικές αρχές του κράτους δικαίου.

Κι ενώ γνωρίζουν ότι οι εκθέσεις αξιολόγησης είναι κοινές για όλα τα κράτη, όπως άλλωστε επισημάνθηκε από την αντιπρόεδρο, η αντιπολίτευση δολίως τις εμφανίζει ότι αποκλειστικά αφορούν την Ελλάδα.

Προφανής η σκοπιμότητα και δηλωτική των μεθόδων που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων σε βάρος των εθνικών. Θα είχε ενδιαφέρον, με την ευκαιρία, η Βέρα Γιούροβα να ερευνήσει και πώς αναπαράγονται τα fake news από την αντιπολίτευση και εν συνεχεία αποτελούν πεδίο έρευνας στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οπως το «μπάζωμα» που υιοθετήθηκε από την αντιπολίτευση, έφθασε η χάρη του στις Βρυξέλλες και πατέρας θυμάτων ομολόγησε ότι «δεν υπήρξε», αλλά χρησιμοποιήθηκε η λέξη για να «μπερδέψει» την κυβέρνηση!

Μήπως, τελικά, οι λέξεις «μονταζιέρα» και «παρακολουθήσεις» χρησιμοποιούνται για τον ίδιο λόγο;