Προβάδισμα 40% για τον υποψήφιο περιφερειάρχη και επικεφαλή του συνδυασμού «Αττική Μπροστά» Νίκο Χαρδαλιά, όπως και μεγάλη πιθανότητα να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών καταγράφει η δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Attica. Ακολουθούν οι υπόλοιπο συνυποψήφιοι Γιάννης Σγουρός (13,5%) και Γιώργος Ιωακειμίδης (12%). Ωστόσο, υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων (20%). 

Σε επίπεδο Δήμου Αθηναίων, προβάδισμα και επίσης υψηλή πιθανότητα εκλογής καταγράφει και ο σημερινός δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με ποσοστό 38%, ενώ ο Κώστας Ζαχαριάδης συγκεντρώνει 14,5%, ο Χάρης Δούκας 9% και ο Νίκος Σοφιανός 8,5%. Το ίδιο ποσοστό, 8,5% δηλαδή, συγκεντρώνει και ο φυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης. Στην περίπτωση του δήμου, το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι 15,5%, από τους οποίους οι περισσότεροι δήλωσαν ότι στις εθνικές εκλογές στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο τους. 

Μπροστά με 34,5% η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου 

Στη δημοσκόπηση παρουσιάζονται και τα ποσοστά σχετικά με την πρόθεση ψήφου σε κόμματα. Έτσι, το κυβερνόν κόμμα της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στο 34,5%, καταγράφοντας μεγάλη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ που αγγίζει το 15,5%. Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ είναι 11,5%, ενώ το ΚΚΕ φτάνει στο 9,5% και η Ελληνική Λύση στο 6%. Εδώ οι αναποφάσιστοι είναι πάνω από 10%. 

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση φαίνεται να «βλέπουν» πιο θετικά τον σημερινό πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συγκεντρώνει το 37% των θετικών απόψεων. Στη συνέχεια έρχεται ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμας με 28%, ενώ τρίτος είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος με 22%.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και σε αυτή τη δημοσκόπηση, όπως και σε άλλες των προηγούμενων ημερών, καταγράφει χαμηλή δημοτικότητα και συγκεκριμένα, της τάξεως του 17%, ενώ το ίδιο ποσοστό σημειώνει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.