Αυτό μπορεί. Ως εκεί φτάνει ο Στέφανος Κασσελάκης. Από το πρωί της Τρίτης έχει βγει παγανιά στα καμένα για να καταγγείλει την κυβέρνηση.

Δεν είναι ότι ζήτησε την αποπομπή του Βασίλη Κικίλια, αυτό υπάρχει στο… εγχειρίδιο που βρήκε στο συρτάρι του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τον προκάτοχό του. Είναι ότι αποτελεί την επιβεβαίωση ότι ο πολακισμός βρίσκεται στο DNA του κόμματος του οποίου ηγείται.

Εδώ και περίπου έναν χρόνο, ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει άλλη διάσταση στον όρο λαϊκισμός. Με αναρτήσεις και με δηλώσεις του. Επιχειρεί να ποτίσει το πολιτικό σκηνικό με τοξικότητα.

Δεν διαθέτει καμία πρόταση και κανένα σχέδιο. Έτσι επιλέγει τον άκρατο λαϊκισμό ως πολιτική τακτική και ως κομματική στρατηγική. Το γεγονός ότι δεν βγήκε στον προκάτοχό του αλλά και στον ίδιο με το ποσοστό που έλαβε στις ευρωεκλογές δεν τον πτοεί. Συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό.

Όλα δείχνουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης αναζητεί την… οργή και την αγανάκτηση. Και γι' αυτό επιχειρεί να «ξεσηκώσει» τους πολίτες. Να ζήσει και αυτός αυτό που έζησε ο Αλέξης Τσίπρας εκμεταλλευόμενος τις πλατείες των αγανακτισμένων και ν' ανοίξει την πόρτα της εξουσίας. Το κάνει από την πρώτη στιγμή επενδύοντας σε φυσικές καταστροφές και τραγωδίες, όπως έχει κάνει και στην περίπτωση της τραγωδίας των Τεμπών.

Η στάση του στο θέμα της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε την Αττική έρχεται απλώς να το επιβεβαιώσει. Τα περί Καμπούλ και άλλοι χαρακτηρισμοί, το αίτημα αποπομπής του Βασίλη Κικίλια, τα περί λογοδοσίας και η επίθεση στον πρωθυπουργό καθώς και οι αναφορές στα πτητικά μέσα πυρόσβεσης, τον αριθμό των οποίων αμφισβήτησε σε συνδυασμό με τις λαϊκίστικες επικοινωνιακές κινήσεις, όπως αυτή που αφορά στο αυτοκίνητο που φέρεται να διέθεσε προκειμένου να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο δύο πληγέντες, είναι ορισμένες ενέργειες που δείχνουν πώς πολιτεύεται και πώς θα πολιτευθεί.

Παρότι το 2024 δεν είναι 2014 και 2015, στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν την ίδια τακτική αφού ο επικεφαλής του δείχνει πως αυτό μπορεί, αυτό κάνει...