Τελικά δεν κατάλαβε πού πήγε τη Δευτέρα αργά το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης και έναν χρόνο μετά δεν γνωρίζει τα υπουργεία και τους υπουργούς.

Παράδειγμα η αρχική του ανάρτηση στην οποία αναφέρει τον Βασίλη Κικίλια ως «υπουργό Προστασίας του Πολίτη» για να κάνει ένα από τα γνωστά του σχόλια που κάποιοι τον έχουν πείσει ότι είναι… δηκτικά.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης -που διόρθωσε την ανάρτηση και απέδωσε τον σωστό τίτλο στον Βασίλη Κικίλια αφού τον έκραξαν στο Διαδίκτυο- υποστηρίζει σε ανάρτησή του ότι το γεγονός πως η πυρκαγιά εντοπίστηκε άμεσα και ότι τα εναέρια και τα επίγεια μέσα αντιμετώπισης και πυρόσβεσης έφτασαν σε σύντομο χρονικό διάστημα δείχνουν… ανικανότητα.

Όπως αναφέρει: «Αν εντοπίστηκε η φωτιά στο ξεκίνημά της και διήνυσε 40 χιλιόμετρα επί δύο μερόνυχτα για να φτάσει να κάψει σπίτια στα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι και να σταματήσει στο τσιμέντο, αυτό σημαίνει δύο πράγματα:

1. Ο κ. Κικίλιας αποδεικνύει με βίντεο την πλήρη ανικανότητά του.

2. Εκθέτει τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον κ. Μητσοτάκη, αποκαλύπτοντας την απόλυτη ανεπάρκεια των μέσων πυρόσβεσης.

Σε μία πενταετία που η χώρα είχε χρήματα να επενδύσει, οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη προτίμησαν το πάρτι ημετέρων από την πυροπροστασία.Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Επίσης, ψεύδονται για τα αεροσκάφη που δήθεν πετούσαν: να αφήσουν τους πίνακες και να μας δείξουν το βίντεο που είδα με τα μάτια μου».

Ουσιαστικά επιμένει να κατηγορεί την Πυροσβεστική και να επιχειρεί να την εμφανίσει ως ανεπαρκή στη διαχείριση των μέσων πυρόσβεσης, την ώρα που τα στελέχη της έδωσαν και δίνουν μάχες σε ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια.

Ταυτόχρονα, δείχνει να μην κατανοεί ότι υπό ακραίες συνθήκες στο πεδίο τα πράγματα δεν είναι απλά. Σίγουρα δεν είναι τόσο απλά όσο τα βλέπουν κάποιοι από τον καναπέ τους και τα σχολιάζουν με το… πληκτρολόγιό τους.