Κάθε φορά που σκεφτόμαστε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ξεπέρασε τον εαυτό του με την πιο πρόσφατη εξωφρενική δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει να μας διαψεύσει.

Δεν πέρασαν περισσότερες από δύο ώρες από τη στιγμή που η Πυροσβεστική παρουσίασε τα στοιχεία τα οποία κατέρριψαν εκκωφαντικά το αφήγημα Κασσελάκη ότι δήθεν μόνο τρία αεροπλάνα πετούσαν για να σβήσουν τη φωτιά στην Αττική -το οποίο επικαλέστηκε επειδή αυτός τόσα είδε στα ελάχιστα λεπτά που έμεινε στο Συντονιστικό- και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με δήλωση on camera στην οποία ζητά το κεφάλι του Βασίλη Κικίλια και παρομοιάζει την Αθήνα με την Καμπούλ. 

«Η πολιτική ευθύνη προσδιορίζεται από τα αποτελέσματα των πολιτικών πράξεων και των πολιτικών επιλογών. Το να διασχίζει μία φωτιά 40 χιλιόμετρα στην ήδη μισοκαμένη Αττική και να μπαίνει και να καίει τον αστικό ιστό, είναι κάτι που ταιριάζει στην Καμπούλ και όχι στην Αθήνα. Συνεπώς, πρέπει να υπάρξει άμεση αποπομπή του κ. Κικίλια από τον πρωθυπουργό. Είναι το αυτονόητο. Σε όλα τα υπόλοιπα, τη λογοδοσία που πρέπει να υπάρξει απ’ όλη την κυβέρνηση και πρωτίστως από τον πρωθυπουργό, θα αναφερθώ τις επόμενες ημέρες» δήλωσε με στόμφο.

Εκτός από το καταφανώς ρατσιστικό ύφος της δήλωσης, ο Στέφανος Κασσελάκης διέπραξε άλλη μια απρέπεια. Συνέκρινε τη ρημαγμένη από τον πόλεμο πρωτεύουσα μιας θεοκρατικής χώρας της Ασίας με την πρωτεύουσα ενός δυτικού κράτους που, παρά τα όποια προβλήματα, συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και στην οποία οι δημοσιογράφοι που καταγράφουν τη δήλωση του είναι γυναίκες με ακάλυπτα πρόσωπα που δεν κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε δημόσιο λιθοβολισμό. 

Άλλη μια απόδειξη, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προτάσσει την ευκολία του λαϊκισμού και της ικανοποίησης του όχλου αντί για την ουσία που θα είχε η αυστηρή αλλά καλόπιστη κριτική. 

Δείτε την ανάρτηση με τη δήλωση του: