Τους χαρακτηρισμούς του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά σχολίασε ο βουλευτής του κόμματος, Συμεών Κεδίκογλου. «Δεν μπορεί ένας εκλεγμένος άρχοντας να μιλά με αυτόν τον τρόπο, εγώ ντράπηκα και δεν μπόρεσα να ακούσω όλο το ηχητικό», είπε χαρακτηριστικά στο Action24.  Μάλιστα, σημείωσε ότι «το μπάτσος είναι το λιγότερο που είπε», καθώς το πιο βαρύ ήταν ότι «ευχήθηκε» σε άνθρωπο «να ψοφήσει ό,τι αγαπάς». «Δεν έχω κάτι κοινό να είμαι στο ίδιο κόμμα με τον κ. Παππά. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο εισαγγελέας να παρέμβουν με βάση τον νόμο περί ρητορικής μίσους. Αυτά είναι όροι μαφίας», συμπλήρωσε.

Δεν θα σταθώ περαιτέρω σε όσα ορθώς επεσήμανε ο κ. Κεδίκογλου. Είναι προφανές ότι θα έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει εισαγγελέας και να είχε ζητήσει την άρση ασυλίας Παππά από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Θα σταθώ όμως στην εξής αποστροφή του λόγου του: «Μπορείτε να σκεφτείτε τον καθηγητή κ. Τσάτσο, τον κ. Μπούτο, τον κ. Ξαρχάκο, παλιούς ευρωβουλευτές να μιλάνε με αυτήν τη γλώσσα που δεν θυμίζει απλώς πεζοδρόμιο, θυμίζει καταγώγιο Τρούμπας του ’50».

Δυστυχώς, η γύμνια του πολιτικού συστήματος είναι πλέον κάτι περισσότερο από εμφανής και ανοίγει διάπλατα –και με ευθύνη όλων των πολιτικών χώρων– μια μοναδική ευκαιρία επελάσεως των άκρων. Γι’ αυτό ενδιαφέρει όλη την κοινωνία και η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και το μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ.