Αυτή την περίεργη δήλωση έκανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αντώναρος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή καταγέλαστη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη μέσω Tik Tok, με την οποία ζητάει από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί «ήρεμα» και να πάμε σε εκλογές, στις οποίες θα υπάρχουν διεθνείς παρατηρητές, ο κύριος Αντώναρος είπε ότι «εμείς ζητάμε άμεση παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να πάει η χώρα σε εκλογές. Όχι κόλπο του Μητσοτάκη (...) γιατί υπάρχει άλλο κόλπο, μπορεί να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης και η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, καθ' υπόδειξη του Μητσοτάκη, να εκλέξει διάδοχό του. Καθίστε μισό λεπτό, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα».

Το «άλλο κόλπο» βέβαια, δεν είναι η εκπομπή «άλλα κόλπα» του αείμνηστου Βλάση Μπονάτσου, ο Ευάγγελος Αντώναρος αναφέρεται στο άρθρο 36 του Συντάγματος το οποίο στην δεύτερη παράγραφο, προβλέπει ότι «αν ο Πρωθυπουργός παραιτηθεί, εκλείψει ή αδυνατεί για λόγους υγείας να ασκήσει τα καθήκοντά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει Πρωθυπουργό αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο οποίο ανήκει ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, εφόσον αυτό διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών». Αυτό βέβαια που δεν είναι ξεκάθαρο για τους υπόλοιπους, είναι για ποιον ακριβώς λόγο να παραιτηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να ορίσει διάδοχο στην πρωθυπουργία. Για να μην κακοκαρδίσει τον Στέφανο Κασσελάκη, επειδή του το ζήτησε από ένα βίντεο στο Tik Tok; Θα πρέπει να επανέλθει ο κύριος Αντώναρος με ερμηνευτική δήλωση της αστείας δήλωσής του.

Η δήλωση του Ευάγγελου Αντώναρου

Ευάγγελος Αντώναρος: «Εμείς ζητάμε άμεση παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να πάει η χώρα σε εκλογές. Όχι κόλπο του Μητσοτάκη -»

Γιώργος Κακούσης: «Με παρουσία διεθνών παρατηρητών».

Ευάγγελος Αντώναρος: «Γιατί ζητάμε παραίτηση του Μητσοτάκη και εκλογές;»

Γιώργος Κακούσης: «Γιατί είναι κακός πρωθυπουργός».

Ευάγγελος Αντώναρος: «Όχι, γιατί υπάρχει άλλο κόλπο».

Άννα Λιβαθυνού: «Ποιο είναι αυτό;»

Ευάγγελος Αντώναρος: «Μπορεί να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης και η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, καθ' υπόδειξη του Μητσοτάκη, να εκλέξει διάδοχό του. Καθίστε μισό λεπτό, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.»

Γιώργος Κακούσης: «Τι σενάριο είναι αυτό;»

Άννα Λιβαθυνού: «Για αυτό θέλετε διεθνείς παρατηρητές;»

Ευάγγελος Αντώναρος: «Παραίτηση Μητσοτάκη και εκλογές, το ταχύτερο δυνατόν».

Δείτε το επίμαχο βίντεο