Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Attica TV και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη. Κληθείς να σχολιάσει την φαινομενική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση, ο Κώστας Ζαχαριάδης δήλωσε ότι οι μετρήσεις δείχνουν «ταχεία πτώση και απονομιμοποίηση του κυρίου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας» για να προσθέσει ότι το ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι «ο κόσμος αυτός ο οποίος είναι απογοητευμένος από τη Νέα Δημοκρατία, που φεύγει από τη Νέα Δημοκρατία, να μην πάει προς την Ακροδεξιά. Να μπορέσουμε να μιλήσουμε κοντά στις ανάγκες, στις ανησυχίες, στις προσδοκίες, στις ελπίδες αυτού του κόσμου και να επιλέξει εμάς».

Είναι προφανές ότι και ο Κώστας Ζαχαριάδης συμφωνεί με τον σχεδιασμό του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να κουνάει το μαντίλι στην ριζοσπαστική Αριστερά, μιας και για να μπορέσεις να μιλήσεις ως κόμμα σε ένα γκρουπ ψηφοφόρων, το οποίο θεωρείς ότι φεύγει από την Νέα Δημοκρατία για να πάει προς την Ακροδεξιά, προφανώς δεν μπορείς να το προσελκύσεις κηρύσσοντας τις χάρες του διεθνισμού και των ανοιχτών συνόρων. Για αυτό και ο Στέφανος Κασσελάκης εδώ και λίγο καιρό, έχει αρχίσει να μιλάει συνεχώς για την «πατριωτική Αριστερά», για το «τέλος το αφήγημα "το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια" από τον ΣΥΡΙΖΑ» και όλα τα συναφή εθνικοπατριωτικά αφηγήματα. Για αυτό και επιδίωξε να παρελάσει με την παραλλαγή και το εθνόσημο, άλλωστε. Αν τους ακούσουμε να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή» λίγο πριν τις εκλογές, δεν θα πρέπει να προκαλέσει εντύπωση σε κανέναν.

Η δήλωση του Κώστα Ζαχαριάδη

Γιώργος Μελιγγώνης: «Στις δημοσκοπήσεις, φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τσιμπήσει περίπου δυο μονάδες και επανακάμπτει στην δεύτερη θέση. Είναι αυτό αρκετό;»

Κώστας Ζαχαριάδης: «Κατ' αρχήν είναι θετικό. Νομίζω ότι όσοι κάναμε τους προηγούμενους μήνες μια κριτική, ότι πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί, να δυναμώσουμε, να ενωθούμε, να προβάλλουμε πολιτικά στοιχεία, αντιπολιτευτικά στοιχεία, οι θέσεις μας για το δημόσιο πανεπιστήμιο, η καθαρή μας θέση για τα Τέμπη, η εξωστρέφεια, νομίζω όλοι μαζί συμβάλλουμε σε αυτή την κατεύθυνση και στην προσπάθεια να πάμε καλύτερα. Νομίζω ότι το μεγάλο στοιχείο των μετρήσεων είναι η ταχεία πτώση και απονομιμοποίηση του κυρίου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας (...) υπάρχει ένα μεγάλο ζητούμενο για εμάς: ο κόσμος αυτός ο οποίος είναι απογοητευμένος από τη Νέα Δημοκρατία, που φεύγει από τη Νέα Δημοκρατία, να μην πάει προς την Ακροδεξιά. Να μπορέσουμε να μιλήσουμε κοντά στις ανάγκες, στις ανησυχίες, στις προσδοκίες, στις ελπίδες αυτού του κόσμου και να επιλέξει εμάς, τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία».