Ανησυχία επικρατεί στο στρατόπεδο του Νίκου Ανδρουλάκη καθώς οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αυξάνονται και μάλιστα πολλές από αυτές θα αντλήσουν ψηφοφόρους από στελέχη και μέλη που στήριξαν τον νυν πρόεδρο πριν λίγα χρόνια. Ωστόσο την τράπουλα πρόκειται να την ανακατέψει ακόμα περισσότερο η διαφαινόμενη υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου καθώς και η στάση του Ανδρέα Λοβέρδου

Μέχρι στιγμής το παζλ των υποψηφιοτήτων συνθέτουν οι βουλευτές Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιλένα Αποστολάκη, Μιχάλης Κατρίνης, ο δήµαρχος Αθηναίων Χάρης ∆ούκας και ο πολιτευτής-δηµοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης. Αυτήν τη στιγμή ο υποψήφιος που ανησυχεί περισσότερο τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος έχει συγκεντρώσει γύρω του ένα σημαντικό μπλοκ στελεχών και βουλευτών και στις δημοσκοπήσεις, ιδιαίτερα δε στο δεύτερο γύρο, εμφανίζεται ως ο μόνος που απειλεί με αξιώσεις την ηγεσία του. Σε κάθε περίπτωση οι υποψηφιότητες θα ξεκαθαριστούν τον Σεπτέμβριο, όταν και η Επιτροπή ∆εοντολογίας, Εφαρµογής Καταστατικού και Πιστοποίησης θα αξιολογήσει τους φακέλους όλων των διεκδικητών για να διαπιστώσει ποιοι πληρούν τα προβλεπόµενα κριτήρια για να κατέλθουν στον εκλογικό στίβο της 6ης Οκτωβρίου.

Ωστόσο εσχάτως οι φήμες για μια υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία έχει αφήσει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να θέσει υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, φούντωσαν τον προβληματισμό του Νίκου Ανδρουλάκη. Αυτό διότι αφενός η πρώην υπουργός θα αντλήσει επίσης ψηφοφόρους από πολλούς πρώην υποστηρικτές του Νίκου Ανδρουλάκη, αφετέρου διότι ανησυχεί ότι στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου γύρου, όλοι οι υποψήφιοι πρόκειται να συνταχθούν εναντίον του καθώς σχεδόν κανένας δεν έχει εκφραστεί με θετικά λόγια για τον ίδιο στο παρελθόν, ούτε φυσικά η Άννα Διαμαντοπούλου. Ήδη ένα δίκτυο στελεχών ανά την Ελλάδα συγκεντρώνει υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητας της Άννας Διαμαντοπούλου και μάλιστα πολλές υπογραφές προέρχονται από ανθρώπους που στο παρελθόν στήριξαν τον νυν πρόεδρο. 

Η περίπτωση Λοβέρδου 


Φυσικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ήταν ο βασικός ανταγωνιστής του Νίκου Ανδρουλάκη στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, δεν προτίθεται να βάλει ξανά υποψηφιότητα για την ηγεσία, ωστόσο ανησυχεί εξίσου τον πρόεδρο του κόμματος. Αυτό διότι πολλοί από τους 70.000 ψηφοφόρους του Ανδρέα Λοβέρδου στις εσωκομματικές εκλογές, είναι βέβαιο ότι θα ψηφίσουν και τώρα και σίγουρα δεν θα επιλέξουν τον Νίκο Ανδρουλάκη. Επιπλέον μπορεί να προκαλεί ερωτηματικά για τον ποιον από τους υποψηφίους θα στηρίξει άτυπα ο Ανδρέας Λοβέρδος, ωστόσο είναι βέβαιο ότι αυτός δεν θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον οποίο έχουν ανοιχτή κόντρα. Σε κάθε περίπτωση τα εσωκομματικά μαχαιρώματα έχουν ήδη αρχίσει και η μάχη των συντρόφων αναμένεται σκληρή.