Μπορεί να επικρατεί ο απόλυτος εσωκομματικός σπαραγμός σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο φαίνεται ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν πάνε πίσω. Και αυτό διότι στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη παραιτούνται το ένα στέλεχος μετά το άλλο από σημαντικές θέσεις ευθύνης, με τη Χαριλάου Τρικούπη να αδυνατεί να βρει αντικαταστάτες!

Εκεί που επικρατεί κανονική εικόνα διάλυσης του κόμματος, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να αδυνατεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, είναι στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Κατρίνης έχει παραιτηθεί από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, καθώς θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, χωρίς ωστόσο να υπάρχει αντικαταστάτης μέχρι στιγμής. Αυτό που είναι σε λίγους γνωστό είναι ότι κατέθεσε την παραίτησή της από γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και η Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία πλέον δεν ασκεί ουσιαστικά τα καθήκοντα της εν λόγω θέσης ενώ δεν υπάρχει ούτε εδώ πρόβλεψη για τον αντικαταστάτη της. Υπό παραίτηση τελεί ωστόσο και ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα τυπικά στη θέση επειδή για ακόμη μια φορά ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπορεί να βρει στέλεχος για να τον αντικαταστήσει. 

Εικόνα σπαραγμού και στις τοπικές οργανώσεις

Η εικόνα διάλυσης μεταφέρεται από τα ηγετικά κλιμάκια σε όλα τα επίπεδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν ρίξει κυριολεκτικά τα μολύβια κάτω, αφού κάθε στέλεχος συντάσσεται με έναν υποψήφιο αρχηγό και συμμετέχει μαζί του στην προεκλογική εκστρατεία, ελπίζοντας να ανταμειφθεί καταλλήλως σε περίπτωση νίκης του εκλεκτού του. Αυτό έχει αποτέλεσμα το αντιπολιτευτικό έργο του ΠΑΣΟΚ να πάει περίπατο. Και στις τοπικές οργανώσεις ωστόσο η κατάσταση είναι ίδια, καθώς οι διαμάχες έχουν ήδη φουντώσει, μπαίνοντας σε ένα σπιράλ εσωστρέφειας. Όπως έλεγε παλιό στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη που έχει πάρει σαφή θέση υπέρ υποψηφίου για την ηγεσία, η οργανωτική διάλυση του ΠΑΣΟΚ αυτήν τη στιγμή δεν έχει προηγούμενο και φυσικά για όλα ευθύνεται η ίδια η ηγεσία, δηλαδή ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το μαγαζί βαράει διάλυση.