Το ενδεχόμενο να στηθούν εσωκομματικές κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει δυνατά ως σενάριο στο τραπέζι, αφού επί της ουσίας αποτελεί τη λύση προκειμένου να ξεκαθαρίσουν οι ανοιχτοί λογαριασμοί. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι κανείς, ούτε ο Στέφανος Κασσελάκης ούτε οι «87», θέλει να πάρει τον… μουντζούρη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέταξε το μπαλάκι στους εσωκομματικούς επικριτές και αντιπάλους του, δηλώνοντας στο Mega ότι όποιος αμφισβητεί τη στήριξη της βάσης στο πρόσωπό του μπορεί να τον προκαλέσει, παραπέμποντας σε ενδεχόμενη πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή του μεθεπόμενου Σαββατοκύριακου ή και στο Συνέδριο.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα επιχειρήσει και να αιφνιδιάσει, έχοντας την αίσθηση της στήριξης από τον Νίκο Παππά αλλά και από τον Παύλο Πολάκη μετά την καρατόμηση της Αθηνάς Λινού, την οποία σημειωτέον εξέθεσε με τα όσα είπε αναφορικά με τις σε βάρος της καταγγελίες.

Από την άλλη πλευρά, οι «87» μετρούν τα κουκιά για ενδεχόμενη κατάθεση μομφής σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αν και χωρίς τη συμμετοχή του Παύλου Πολάκη δεν τους βγαίνουν. Εν τούτοις μια ισχυρή καταγραφή της δύναμής τους στο εσωκομματικό πεδίο δύναται να τους δώσει πόντους εν όψει του Συνεδρίου, εκτός φυσικά και αν προηγηθούν διαγραφές και ξεσπάσει ολοκληρωτικός πόλεμος.

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλης και άλλων βουλευτών και στελεχών που κινούνται στη σφαίρα επιρροής των «87», πάντως, ούτε αυτοί θέλουν να πάρουν τον «μουντζούρη» της εσωκομματικών εκλογών. Για τον λόγο αυτόν ζητούν, ανοιχτά πλέον, από τον Στέφανο Κασσελάκη να επιλέξει ο ίδιος αυτόν τον δρόμο προκειμένου να υπάρξει, όπως είπε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «λύτρωση» και να κλείσουν όλοι οι ανοιχτοί λογαριασμοί.

Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο εμφύλιος δεν θα λήξει αναίμακτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτήν τη σύνθεση. Είτε γίνουν εσωκομματικές εκλογές είτε όχι, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και οι δημοσκοπήσεις των επόμενων ημερών δύναται να παίξουν καταλυτικό ρόλο. Ακόμη και για τους… υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη που σίγουρα δεν θα δουν με καλό μάτι μονοψήφια ποσοστά και άλλες θέσεις εκτός της δεύτερης…