Πολιτικές ειδήσεις έβγαλε η συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στον δημοσιογράφο Χρήστο Δρούζια στην κυριακάτικη έκδοση της «Απογευματινής». Ο πρώην Υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το πολιτικό του μέλλον αλλά και τα σενάρια περί σύγκλισης των λεγόμενων προοδευτικών δυνάμεων, τα οποία υποστήριξε ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου το βράδυ του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών για ανάγκη συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων. Ο πρώην Υπουργός αρχικά ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει προσωπικά τις απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου αλλά θέλει να απαντήσει πολιτικά σε αυτό το σενάριο σύγκλισης των προοδευτικών κομμάτων. Όπως ισχυρίστηκε το λάθος του 2015 δεν μπορεί να επαναληφθεί εύκολα, ενώ τόνισε ότι η συνένωση δύο μικρών, μη κυβερνητικών κομμάτων, εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο κόμμα. Κάτι τέτοιο απαιτεί μεταρρυθμιστικές προτάσεις, σαφές πολιτικό στίγμα, σοβαρή ηγεσία και πρόσωπα που να εμπνέουν στους πολίτες ασφάλεια.

Ο διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε κάθε περίπτωση χαίρεται που δεν βρίσκεται στο κόμμα και έτσι δεν χρειάζεται να είναι παρών σε μία τέτοια συζήτηση. Μάλιστα αισθάνεται δικαιωμένος που αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, φανερώνοντας την πλήρη ρήξη του με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Έκλεισε την απάντησή του χαρακτηριστικά: «Πιο άκυρη συζήτηση περι συμπόρευσης προοδευτικών δυνάμεων δεν υπάρχει». Ουσιαστικά τάχθηκε κατά των απόψεων του Γιώργου Παπανδρέου και μάλιστα με ιδιαίτερα καυστικές εκφράσεις για το πολιτικό σενάριο της σύμπλευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Νέος πολιτικός φορέας ή συμπόρευση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Ο Ανδρέας Λοβέρδος απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα για το πολιτικό του μέλλον, παραπέμποντας στην ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο των Δήμων Αθηναίων, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 20 Νοεμβρίου και στην οποία θα αναφερθεί στις πολιτικές του αρχές. Τον Δεκέμβριο θα ανακοινώσει τις οριστικές του αποφάσεις, χωρίς να αποκλείει το σενάριο να προσχωρήσει στην Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει και ευρωεκλογών. Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι θα είναι πολιτικά ενεργός και κανένας δεν μπορεί να βγάλει από την πολιτική τον Ανδρέα Λοβέρδο.