Αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να κάνει γνωστές τις προθέσεις του για τις επόμενες πολιτικές του κινήσεις ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος. Μέχρι στιγμής ο ίδιος κρατά κλειστά τα χαρτιά του, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. 

Η ομιλία θέσεων, όπως την αποκαλεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και θα ξεκαθαρίσει πολλά για το πολιτικό του μέλλον. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο ο πρώην υπουργός θα καταθέσει μία πλατφόρμα πολιτικών αρχών και θέσεων και αργότερα, μέσα στον Δεκέμβριο, θα γνωστοποιήσει πιο συγκεκριμένα τις αποφάσεις του για τις επόμενες κινήσεις του. Ο πρώην υπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη ανέφερε ότι από αύριο είναι ξανά παρών στην πολιτική, δεν απέκλεισε τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές ενώ υποστήριξε οτι η αυριανή εκδήλωση είναι το πρώτο βήμα της νέας του πορείας.

Τα επικρατέστερα σενάρια

Τα σενάρια για το μέλλον του πρώην υπουργού είναι δύο: Το ένα λέει ότι θα συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία και θα κατέλθει υποψήφιος στις προσεχείς ευρωεκλογές με το κυβερνών κόμμα. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν παρασκηνιακές ζυμώσεις μεταξύ των δύο πλευρών αλλά δεν υπάρχει κάτι οριστικό και όλα είναι προς συζήτηση. Το δεύτερο σενάριο είναι να δημιουργήσει έναν δικό του πολιτικό φορέα, στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τον είχαν στηρίξει στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του κόμματος. Το τελευταίο βέβαια θέλει πολύ δουλειά και χρόνο και ίσως δεν υπάρχει κάτι έτοιμο για τις ευρωεκλογές. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ με μία επιστολή προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, η οποία δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ. Πρόσφατα σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι χαίρεται που δεν βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ και δεν αναγκάζεται να υποστεί συζητήσεις για τυχόν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.