Τη διένεξη που έχει προκληθεί τελευταία ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για τα όρια συνταξιοδότησης σχολίασε ο πρώην υπουργός και πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως ανέφερε σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter: «Διένεξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα όρια συνταξιοδότησης. Εγώ συνέταξα τον σχετικό νόμο 3863/2010 ως υπουργός Εργασίας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τον διαστρεβλώνει για λόγους αντιπολίτευσης. Οι πράξεις μας τότε ήταν ηρωικές».

Τι είχε προηγηθεί 

Υπενθυμίζεται πως το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτη Τσακλόγλου, προχώρησε σε μία ανακοίνωση-απάντηση, στην οποία έκανε λόγο περί «κρυφής αντικοινωνικής ατζέντας της ΝΔ».

Στη συνέχεια, ο νυν υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε τη δική του απάντηση, επίσης, μέσα από μία ανάρτηση, στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων πως το «ΠΑΣΟΚ έχει μάλλον ασθενή μνήμη», καθώς «ο νόμος που συνέδεσε τα όρια ηλικίας με το προσδόκιμο ζωής και που περιγράφει και τον μηχανισμό επανυπολογισμού ανά τριετία είναι ο Νόμος https://lawspot.gr/node/7319 Άρθρο 11 παρ.3 νόμου 3863/2010» ήταν της τελευταίας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. 

Επίσης, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε πως «κανένα ζήτημα αναπροσαρμογής ορίων ηλικίας δεν υφίσταται σήμερα και έως το 2027, τότε οι αρμόδιοι υπουργοί θα αποφασίσουν το πώς και το εάν θα εφαρμοστεί η σχετική πρόβλεψη, εάν συντρέχουν τότε οι σχετικές προϋποθέσεις κλπ» για να καταλήξει: «Ας αφήσουμε τον λαϊκισμό μακρυά από το Ασφαλιστικό μας σύστημα τον πληρώσαμε πανάκριβα στο παρελθόν».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ακόμα: «Το ΠΑΣΟΚ έδωσε μεγάλη μάχη και πλήρωσε μεγάλο κόστος για να μείνει η Ελλάδα στο € και θα το πω για άλλη μία φορά, είναι κρίμα να προσπαθεί να μοιάζει στον πρώιμο αντιμνημονιακό Σύριζα την ώρα μάλιστα που αυτός εξαφανίσθηκε».