Προτού αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση, το 2015, έβγαζε τους ανθρώπους στους δρόμους, ενώ στελέχη του έλεγαν στους πολίτες να μην πληρώνουν τα διόδια. Τα χρέη συσσωρεύτηκαν, πήγαν στην εφορία και οι άνθρωποι «τραβάνε τα μαλλιά τους μέχρι και σήμερα». Την προηγούμενη εβδομάδα «φούντωσε» το «Κίνημα της πετσέτας». 

Αν και είναι πολύ διαφορετική περίπτωση, γιατί το κακό έχει παραγίνει με τις διάφορες μαφίες που κλείνουν τις παραλίες, εμφανίστηκαν πάλι οι «ακτιβιστές» του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να καπελώσουν τις κινητοποιήσεις των πολιτών. Υπέρμαχος του «Κινήματος της πετσέτας» δήλωσε αμέσως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στηρίζοντας το κίνημα εκείνων που διεκδικούν ελεύθερες παραλίες.

«Στηρίζουμε το “Κίνημα της Πετσέτας”» έγραψε σε ανάρτησή του και συνέχισε: «Οι ακτιβιστικές δράσεις της Κίνησης Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες έφεραν την εισαγγελική παρέμβαση για παράνομες καταλήψεις παραλιών», σημειώνει και τονίζει: «Στον ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά δίνουμε μάχες για την προστασία του δημόσιου χώρου και την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών», ανέφερε, εκφράζοντας τη στήριξή του σε εκείνους που παλεύουν «για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους έναντι της ανεξέλεγκτης και παράνομης καταστροφικής εκμετάλλευσης των παραλιών μας και του δημοσίου χώρου γενικότερα». Μήπως όμως θα έπρεπε να πάρει ο κ. Τσακαλώτος μια θέση για όλη εκείνη την αναστάτωση που είχαν προκαλέσει στους συμπολίτες μας με τα συριζαϊκά «Δεν πληρώνω» της εποχής;