Το «κίνημα της πετσέτας» έφερε… χαρά στον ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του  οποίου πίστεψαν ότι είναι μια ευκαιρία για κινηματική… δράση. Έτσι έσπευσαν να το υιοθετήσουν ώστε στη συνέχεια να το «καπελώσουν», όπως έχουν κάνει σε πολλές περιπτώσεις. Μόνο που η αντίδραση της κυβέρνησης τους άφησε με τη μισή χαρά στο χέρι.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εκ των υποψήφιων αρχηγών, έσπευσε να κάνει και ανάρτηση. Για να στηρίξει το «κίνημα» και να δηλώσει μεταξύ άλλων ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά δίνουμε μάχες για την προστασία του δημόσιου χώρου και την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών. Είμαστε στο πλευρό των πολιτών και θα δίνουμε μαζί τις μάχες για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους έναντι της ανεξέλεγκτης και παράνομης καταστροφικής εκμετάλλευσης των παραλιών μας και του δημοσίου χώρου γενικότερα».

Στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να ετοιμάζονται να περπατήσουν σε δρόμους ίδιους με αυτούς της Γένοβα. Να αρχίσουν τις διαμαρτυρίες και τις πορείες στις παραλίες για τις οποίες και ως κυβέρνηση δεν είχαν ακούσει τίποτα. 

Μόνο που όλοι έμειναν με μια γλυκιά γεύση νέας κινηματικής δράσης αφού και η κυβέρνηση παρενέβη άμεσα με τον Κωστή Χατζηδάκη να δηλώνει ότι «έδωσα εντολή στη νέα Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Ν. Κόλλια έτσι ώστε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες, οι σχετικοί έλεγχοι να ενταθούν με όλες τις προβλεπόμενες συνέπειες για τους παραβάτες. Ας γνωρίζουν όσοι δεν σέβονται το περιεχόμενο των σχετικών συμβάσεων, ότι δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν».

Με απλά λόγια, ξεκαθάρισε τι ακριβώς θα γίνει παράλληλα με την έρευνα της Δικαιοσύνης και όχι μόνο για τις περιπτώσεις που καταγγέλλονται. Ήδη ξεκίνησαν και οι παρεμβάσεις των αρμοδίων αρχών, με αποτέλεσμα οι δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ετοίμαζαν… βαλίτσες για εξορμήσεις στις παραλίες, να μείνουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις…