Σε σύγκρουση μεταξύ του Σωκράτη Φάμελλου και Νίκου Φίλη εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ως αντικείμενο την υποψηφιότητα του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά. Υποψηφιότητα που απορρίφθηκε μέσα σε κλίμα έντασης με την κατάσταση να εκτροχιάζεται και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να ζητά από τα μέλη του οργάνου να τον υπερασπιστούν έναντι της επίθεσης που εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ήταν επεισοδιακή. Και την ώρα που αντικείμενο ήταν το θέμα της υποψηφιότητας για την Αθήνα ο Νίκος Φίλης επιτέθηκε στον Σωκράτη Φάμελλο με αφορμή τα όσα ο τελευταίος δήλωσε σε συνέντευξή του αναφορικά με τις κομματικές υποψηφιότητες.

Μάλιστα, ο Νίκος Φίλης φέρεται να είπε στον Σωκράτη Φάμελλο ότι αντί να κάνει τη βάρδιά του αναφέρθηκε προσβλητικά για «υποψηφιότητες της κομματικής γραφειοκρατίας». Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μίλησε από την πλευρά του για προσβλητικές αναφορές και ζήτησε να τον υπερασπιστούν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Την ίδια στιγμή το σήριαλ της υποψηφιότητας του Νίκου Παππά έλαβε τέλος με την Πολιτική Γραμματεία να ψηφίζει εναντίον της σχετικής πρότασης. Και αυτό ενώ είχαν προηγηθεί συναντήσεις και συναντήσεις κατά τη διάρκεια των οποίων ο γνωστός αθλητής του μπάσκετ είχε θέσει όρους και προυποθέσεις και ως προς τα μέλη του συνδυασμού στον οποίο επρόκειτο να ηγηθεί.

Τώρα η λύση αναμένεται να δοθεί μεταξύ των Κώστα Ζαχαριάδη και Νίκου Φίλη. Εν τούτοις η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κουμουνδούρου χαρακτηρίζεται ως τραγική και ουσιαστικά αποτυπώνει το γενικότερο κλίμα στο κόμμα.