Τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, αποτελούν ένα σημαντικό ορόσημο για τη Δημοκρατία στην χώρα μας. Η παράταξή μας στάθηκε θεματοφύλακας των αρχών, των αξιών και των παραδόσεων της Ελλάδας, διατηρώντας με συνέπεια την ευρωπαϊκή προοπτική της, όπως ακριβώς επιθυμούσε ο ίδιος ο ιδρυτής της!

Ευτυχή συγκυρία για εμένα, που ανήκω και υπηρετώ την παράταξή μας από τα πολύ νεανικά μου χρόνια, είναι ότι στην επέτειο των 50 ετών «κρατώ τα ηνία» του αθλητισμού ως υπουργός στο αναβαθμισμένο από τον πρόεδρό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρτοφυλάκιο, έχοντας ήδη δύο προηγούμενες θητείες στο υπουργείο Εργασίας.

Αποτελεί τιμή να εκπροσωπώ την Ελλάδα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε διεθνείς οργανισμούς και φόρα, όπου η χώρα μας αντιμετωπίζεται με δέος και σεβασμό για την τεράστια ιστορία της.

Είναι χρέος μου να παλέψω για την αναβάθμιση του αθλητικού χώρου και την εξάλειψη των παθογενειών του, όπως ο χουλιγκανισμός, οι χειραγωγημένοι αγώνες και το ντόπινγκ. Επιδίωξή μας είναι παραδώσουμε τον αθλητισμό μας ελεύθερο από κάθε παραβατική συμπεριφορά στις γενιές που έρχονται.

Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε, γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει διαχρονικά πως ανοίγει δρόμους και θέτει το συμφέρον της πατρίδας συνολικά πέρα και πάνω από κάθε κομματικό όφελος, δίνοντας μάχες που ξέρει να κερδίζει.

* Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, βουλευτής Κυκλάδων με τη ΝΔ