Στις ευρωεκλογές του 1984, στις 17 Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία ηττάται, αυξάνοντας όμως το ποσοστό της σε 38,05% και παίρνοντας 9 από τις 24 ελληνικές έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο. Παρ’ όλα αυτά, τον Αύγουστο του ίδιου έτους, ο Ευάγγελος Αβέρωφ με επιστολή του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα παραιτήθηκε από πρόεδρος του κόμματος και την 1η Σεπτεμβρίου εξελέγη στο αξίωμα αυτό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Πενήντα χρόνια μετά την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στο φετινό μας 15ο Τακτικό Συνέδριο, επιβεβαιώνουμε ότι αυτή η παράταξη έρχεται από μακριά. Με αρχές και αξίες, που την έκαναν ισχυρή στην κοινωνία, συνεχίζει να υπηρετεί με συνέπεια πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς. Η Νέα Δημοκρατία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ηγεσία της, συνεχίζει σήμερα να ανανεώνεται, να εκσυγχρονίζει τη λειτουργία της, να προσαρμόζεται στην εποχή μας και να ετοιμάζεται για τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Σήμερα που ο λαϊκισμός και οι ακραίες απόψεις δοκιμάζουν και πάλι τις κοινωνίες, το 15ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί πρόκληση και ταυτόχρονα ευκαιρία να στείλουμε το μήνυμα του μέτρου και της ευθύνης. Χάρη σε αυτή την ιδεολογική ταυτότητα, η παράταξή μας δικαιούται να υπερηφανεύεται για την εθνική προσφορά της, αφού όλες οι μεγάλες στρατηγικής σημασίας επιλογές, από τη θεμελίωση της Δημοκρατίας και την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας, φέρουν τη σφραγίδα της. Ετσι πορευτήκαμε, έτσι θα συνεχίσουμε...

* Βουλευτής Α΄ Πειραιά με τη ΝΔ