Η Νέα Δημοκρατία έχει αποτελέσει στο πέρασμα των δεκαετιών την εγγυήτρια του πολιτεύματος και της ασφαλούς ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας, χωρίς να υποκύπτει στις σειρήνες του λαϊκισμού και του μικροκομματικού συμφέροντος, επισημαίνει η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτής Σοφία Ζαχαράκη σε κείμενο της στο «Μανιφέστο» για το 15ο Συνέδριο του κόμματος. 

Η κ. Ζαχαράκη τονίζει τα εξής:

«Λένε πως μόνο όταν θυμάσαι από πού ξεκίνησες, μπορείς να έχεις ασφαλή πυξίδα για το μέλλον. Στη συλλογική μας μνήμη, είναι χαραγμένη η εικόνα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος πριν από 50 χρόνια σήμανε με την άφιξή του την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και χάρις στη δική του πολιτική οξυδέρκεια εξασφάλισε την είσοδο της χώρας μας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, ενάντια στις σειρήνες του λαϊκισμού.

Με αυτή την πυξίδα πορεύεται και σήμερα η πατρίδα μας, σταθερά ανοδικά στο δρόμο της δημοκρατίας και της ελευθερίας του πολίτη. Το επιβεβαίωσε πρόσφατα και η ετήσια έκθεση του Economist Intelligence Unit (ΕΙU) για την ποιότητα της Δημοκρατίας ανά τον πλανήτη, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα ξεπέρασε το κρίσιμο όριο των 8/10 μονάδων και σκαρφάλωσε 5 θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, στην 20ή. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βελτίωση παγκοσμίως και επιβεβαιώνει την πρόοδο που έχει σημειώσει με συνέπεια η κυβέρνησή μας στους τομείς της πολιτικής συμμετοχής και των κοινωνικών ελευθεριών. 

Με την ίδια πυξίδα πορεύεται, όμως, επί πέντε δεκαετίες και η παράταξή μας. Τον προσεχή Απρίλιο, στο Ζάππειο, θα διεξαχθούν οι εορτασμοί μισού αιώνα ζωής του μεγαλύτερου πολιτικού οργανισμού της χώρας, της Νέας Δημοκρατίας. Και δεν «τυχαίνει» απλώς η Νέα Δημοκρατία να γιορτάζει τα 50 χρόνια της παράλληλα με τη Δημοκρατία μας, δεν πρόκειται για κάποιου είδους σύμπτωση. Το αντίθετο: Αυτή η παράταξη έχει αποτελέσει κατά το πέρασμα των δεκαετιών την εγγυήτρια του πολιτεύματός μας και της ασφαλούς ευρωπαϊκής πορείας του τόπου μας. Είναι η πολιτική δύναμη που σε κρίσιμα σταυροδρόμια δεν υπέκυπτε στις σειρήνες του λαϊκισμού και του μικροκομματικού συμφέροντος, αλλά έκανε θαρραλέες επιλογές, πάντα προς όφελος της πατρίδας και των πολιτών. 

Στο επερχόμενο συνέδριο, νεοδημοκράτισσες και νεοδημοκράτες από κάθε γωνιά της χώρας θα δώσουν το ραντεβού τους στο Ζάππειο. Οι παλιότεροι θα έχουν την ευκαιρία να αναβιώσουν ιστορικές μνήμες, μέσα από τα επετειακά αφιερώματα που σχεδιάζει η Οργανωτική Επιτροπή και θα ανάψει ξανά η φλόγα της νιότης τους όταν γίνουν ένα με τους νέους και νέες μας από την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. 

Στο φετινό εορταστικό μας συνέδριο ωστόσο, κάθε ένας και καθεμία από όσους δώσουμε το «παρών», οφείλουμε και να διατρανώσουμε τις αρχές και τις αξίες μας. Να υπενθυμίσουμε όσα με κόπο έχουμε όλοι μαζί καταφέρει σε αυτή την κυβερνητική θητεία και να δώσουμε το σύνθημα της νέας νίκης της παράταξής μας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. 

Πρωτίστως, όμως, οφείλουμε να εξηγήσουμε στους συμπολίτες μας το σχέδιό μας. Τις πολιτικές και τα μέτρα για τα εθνικά μας συμφέροντα, για την οικονομική μας ανάπτυξη, για την κοινωνική μας αλληλεγγύη, για τη στήριξη κάθε ελληνικής οικογένειας, για την ισότητα όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις». 

Στον μισό αιώνα ζωής της, η Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν έμεινε προσκολλημένη στις αναμνήσεις και τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος. Τιμώντας το παρελθόν μας κι έχοντάς το οδηγό, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με το βλέμμα στο μέλλον, με σχέδιο και με γνώμονα το καλό της πατρίδας μας και την κοινωνική ευημερία».