Η Ελλάδα, φέτος, το 2024, γιορτάζει 50 χρόνια Δημοκρατίας και Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και η φετινή χρονιά αποτελεί ένα διπλό ορόσημο για την Ελλάδα και όλους τους Ελληνες. Ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, οι συνεργάτες του και οι λαϊκές δυνάμεις που πύκνωσαν τις τάξεις της έθεσαν στέρεες βάσεις για τη νεότερη ελληνική δημοκρατία, το πολίτευμα, το κράτος δικαίου, την οικονομική ανάπτυξη. Εβαλαν την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Σε αυτά τα 50 χρόνια η Ελλάδα, με τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας και άλλων πολιτικών δυνάμεων, έκανε πολλά βήματα προς τα εμπρός, καταγράφοντας βεβαίως και λάθη και παραλείψεις. Τώρα, οι γενιές μας οφείλουμε να διατηρήσουμε τα θετικά κεκτημένα και να προχωρήσουμε με σθένος στις απαραίτητες ενέργειες, σε όλα τα πεδία και τα επίπεδα, βελτιώνοντας τις αδύνατες πλευρές μας, οικοδομώντας τη σύγχρονη, την υπερήφανη Ελλάδα, με ομόνοια και εθνική συνοχή.

Με δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία, με την ελεύθερη βούληση των πολιτών, είναι και παραμένει το μεγάλο πολιτικό κόμμα, αναδεικνύεται το βάρος της ατομικής και συλλογικής ευθύνης για τη συνεχή ισχυροποίηση της πατρίδας, την ανάπτυξη της οικονομίας και την ευημερία της κοινωνίας.

* Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών