Στα 50 χρόνια ζωής της Νέας Δημοκρατίας, συμπυκνώνονται οι μεγάλες στιγμές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου. Ο ιδρυτής μας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, άλλωστε, άνοιξε διάπλατα τη χαραμάδα της Δημοκρατίας και άφησε το φως της Μεταπολίτευσης να νικήσει το σκοτάδι της Χούντας. Ταυτόχρονα, όμως, ίδρυσε και την παράταξή μας, προκειμένου να αποτελεί τον προστάτη των δημοκρατικών αξιών, εντός και εκτός των τειχών της χώρας μας.

Και πράγματι, η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη ταυτίστηκε με τις θαρραλέες εκείνες επιλογές που έφεραν τη χώρα μας μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι αυτή που διάλεξε τη Δύση και όχι το να συρόμαστε πίσω απ’ αυτούς που ήθελαν την Ελλάδα δέσμια συμφερόντων και ενός αθεράπευτου λαϊκισμού. Και την κράτησε μέσα σε αυτήν, όταν άλλοι αναπολούσαν τη δραχμή και τελικά εγκλωβίστηκαν στις ιδεοληψίες τους.

Είναι αυτή που υπηρέτησε, όμως, και τα εθνικά συμφέροντα όσο κανένα άλλο κόμμα. Πασχίζοντας, προκειμένου η χώρα μας να βρει βηματισμό στον ευρωπαϊκό χάρτη, να ενωθεί με ισχυρές συμμαχίες με φίλους και να ενισχύσει την αμυντική θέση και ισχύ της απέναντι σε άσπονδους εχθρούς και γείτονες.

Είναι, τέλος, αυτή που παλεύει διαχρονικά για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ευημερία, στη βάση ίσων ευκαιριών. Σε μια κοινωνία που πρέπει να προοδεύουμε όλοι μαζί, χωρίς κανείς να μένει πίσω. Σχεδιάζοντας πάντα για το αύριο, με επίκεντρο τους νέους ανθρώπους, συνδέοντας τις γενεές, αφήνοντας άπλετο χώρο στις παραγωγικές δυνάμεις της.

Και αυτή ακριβώς είναι η βαριά εθνική παρακαταθήκη της:

-Να υποστηρίζει την κοινωνική ανάπτυξη και την εθνική ατζέντα.

-Να μετατρέπει τις προοδευτικές ιδέες σε νομοθετικές πρωτοβουλίες.

-Να εκφράζει τη νέα γενιά, μέχρι να έρθει η επόμενη.

Γιατί, η Νέα Δημοκρατία παραμένει «νέα», προσφέροντας στέγη και υλοποιώντας τα αιτήματα νέων ανθρώπων.

Στο 15ο Συνέδριό μας, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στο Ζάππειο, θα έχουμε την ευκαιρία ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΟΝΝΕΔ και Νέα Δημοκρατία να μιλήσουμε για όλα αυτά που συναρμόζουν σήμερα την πολιτική μας ταυτότητα. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, με προγραμματικές θέσεις και με μπόλικο μεράκι. Με την ίδια φλόγα που καίει άσβεστη εδώ και 50 χρόνια να μεταλαμπαδεύει σταθερά τις ιδέες μας…

* Εκπρόσωπος Τύπου ΟΝΝΕΔ, δικηγόρος Msc