Μισό αιώνα μετά την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας από τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, η παράταξη εξακολουθεί να μεγαλώνει και να εδραιώνεται απόλυτα στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και αυτό συμβαίνει διότι η ίδια αντλεί δύναμη από τις ρίζες της και συνομιλεί ανοιχτά με το χθες, το σήμερα και το αύριο, με τις ίδιες της τις ρίζες που την υποχρεώνουν να παραμένει σταθερή στις αξίες πάνω στις οποίες έχτισε το όραμά της για την πορεία της πατρίδας.

Η ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας δικαιώνεται σήμερα όχι μόνο από τη θέση της παράταξης στην πολιτική ζωή του τόπου, ούσα η μοναδική πολιτική δύναμη που εμπνέει τους πολίτες και κερδίζει την εμπιστοσύνη τους, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι πιο ισχυρή από ποτέ, αλλά δικαιώνεται συνολικά από την ίδια την πορεία της χώρας σε έναν δρόμο σταθερότητας, δημοκρατίας, εκσυγχρονισμού, ειρήνης και ευημερίας.

Πενήντα χρόνια μετά, οι αρχές και οι αξίες μένουν σταθερές απέναντι στον λαϊκισμό, τη δημαγωγία, τα φθηνά και εύκολα λόγια με τις ανεύθυνες υποσχέσεις, συνεχίζοντας με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της χώρας, αλλά και ως η μεγαλύτερη κεντροδεξιά παράταξη της Ευρώπης, σε έναν δρόμο ευρωπαϊκό, με πολιτική ευθύνη, ουσιαστικό πολιτικό λόγο, σταθερά και τολμηρά μπροστά σε ένα μέλλον που έχουμε χρέος να κερδίσουμε για μια καλύτερη Ελλάδα.

Συνεχίζουμε ενωμένοι με σχέδιο, προσήλωση και σκληρή δουλειά για μια Ελλάδα που θα εξασφαλίζει και θα εγγυάται σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα ότι μπορεί να πετύχει τα όνειρά του. Χρόνια πολλά, Νέα Δημοκρατία!

* Γραμματέας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας