Σε εγκάρδιο κλίμα έγινε το πρωί της Δευτέρας η τελετή αποχώρησης Νίκου Χαρδαλιά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι ο κ. Χαρδαλιάς πέραν των εγνωσμένων ικανοτήτων του, είναι άνθρωπος του καθήκοντος και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συμβολή του στην ελληνο-ισραηλινή αμυντική βιομηχανική συνεργασία στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης, στην εθνική προσπάθεια να δημιουργηθεί παρόμοιο με το ισραηλινό οικοσύστημα.

Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα για την επιτυχία του στις περιφερειακές εκλογές αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο «θα συνεχίσεις να υπηρετείς την πατρίδα, την κοινωνία και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού». 

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης θυμήθηκε τη μεταξύ τους συνεργασία στις κρίσιμες στιγμές τον καιρό της πανδημίας οπότε «καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα».

Ο απελθών υφυπουργός επισήμανε μεταξύ άλλων το δέσιμο που είχε πάντα με τους ανθρώπους που υπηρετούν το καθήκον είτε όταν ήταν στην αυτοδιοίκηση είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι τα δύο τελευταία χρόνια έγιναν πολλά πράγματα στο ΥΠΕΘΑ και δρομολογήθηκαν περισσότερα με τη νέα πολιτική ηγεσία, ενώ ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Νίκο Δένδια και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. 

«Το αξιακό σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ένα ξεχωριστό σύστημα το οποίο διδάσκει πέρα από την πειθαρχία πέρα από το σεβασμό τον τρόπο που πρέπει καθημερινά να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα, να τα λύνεις και να προχωράς παρακάτω» είπε ο κ. Χαρδαλιάς και διαβεβαίωσε ότι από το νέο του πόστο, με βάση την εμπειρία που έχει αποκτήσει και αυτές τις παρακαταθήκες, θα προσπαθήσει να είναι χρήσιμος στην προσπάθεια που κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις να λύνουν προβλήματα.