«Γαλάζια» πανστρατιά για τον Νίκο Χαρδαλιά, καθώς πληθώρα στελεχών θα βρεθούν δίπλα στον υποψήφιο περιφερειάρχη. Ανθρωποι της διπλανής πόρτας, πρόσωπα που έχουν διακριθεί στον επαγγελματικό τους τομέα, έμπειροι αυτοδιοικητικοί, πρόσωπα του αθλητισμού αλλά και πρωταγωνιστές του θεάτρου αναμένεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον υφυπουργό και πρώην δήμαρχο Βύρωνα. 

Ειδικότερα, στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο θα βρεθεί ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, η πρωταθλήτρια του beach volley Βάσω Καραντάσιου, ο πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας, ο δημοσιογράφος Γιάννης Δάρας, καθώς επίσης και ο ηθοποιός Κώστας Σόμμερ. 

Ισχυρή θα είναι η εκπροσώπηση από ανθρώπους με σπουδαία καριέρα στον αθλητισμό. Για παράδειγμα, η πρώην πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ Ερρικα Πρεζεράκου θα είναι υποψήφια στον Βόρειο Τομέα, ο πρώην μπασκετμπολίστας Σοφοκλής Σχορτσιανίτης θα βρεθεί στο ψηφοδέλτιο του Νότιου Τομέα, ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας Βασίλης Κωνσταντίνου θα θέσει υποψηφιότητα στον Κεντρικό Τομέα και ο παλαίμαχος διεθνής αμυντικός Νίκος Καρούλιας στον Βόρειο Τομέα. Υποψήφιοι, επίσης, θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του kick boxing Μιχάλης Ζαμπίδης, ο πρώην πρωταθλητής του στίβου Αγγελος Παυλακάκης και ο ολυμπιονίκης της πάλης Πέτρος Γαλακτόπουλος! 

Στο πλευρό του κ. Χαρδαλιά θα βρεθεί η Μπέσσυ Αργυράκη, όπως και η κόρη του Γρηγόρη Μπιθικώτση, Αννα. Στον Νότιο Τομέα θα διεκδικήσουν τον «σταυρό» η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη και ο υποστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. και πρώην προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης. 

Την ίδια ώρα, την ψήφο των πολιτών θα ζητήσει η αδερφή της Ολγας Κεφαλογιάννη, Χριστίνα και η σύζυγος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, Αννα Μαρία Φλώρου-Τσικρικώνη. Επίσης, υποψήφιοι θα είναι ο γνωστός ποινικολόγος Σπύρος Δημητρίου, καθώς και ο καθηγητής Ψυχιατρικής Θάνος Ασκητής. Ακόμα, στο πλευρό του κ. Χαρδαλιά θα βρίσκονται ο ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος, η ηθοποιός Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Τουρισμού Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος και η επιχειρηματίας Αλεξάνδρα Πάλλη. 

Στη Βόρεια Ελλάδα 

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στη Θεσσαλονίκη, όπου η ΝΔ θα στηρίξει τον Κωνσταντίνο Ζέρβα για τον δήμο και τον Απόστολο Τζιτζικώστα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγες ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να «κλείσει» τις όποιες εκκρεμότητες. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, στη σύσκεψη συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι βουλευτές και όλα τα στελέχη του κόμματος εξέφρασαν τη σαφή και απαρέγκλιτη στήριξη της ΝΔ στην προσπάθεια για την επανεκλογή του κ. Ζέρβα ως δημάρχου Θεσσαλονίκης. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής της ΝΔ και επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές Γιάννης Σμυρλής, ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης Ζήσης Ιωακείμοβιτς, οι βουλευτές της Α΄ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, Δημήτρης Κούβελας, Διαμαντής Γκολιδάκης, πολιτευτές στην Α΄ Θεσσαλονίκης, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Μητράκας, μέλη της ΔΕΕΠ και της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο υποψήφιοι έχουν δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο. Για παράδειγμα, δίπλα στον κ. Τζιτζικώστα θα βρεθεί ο πατέρας του αδικοχαμένου Αλκη Καμπανού, Αριστείδης, ο οποίος όπως είπε «υπέβαλε την πρότασή του στον κ. Τζιτζικώστα, ενστερνιζόμενος τις απόψεις του για την καταπολέμηση τη βίας». Υποψήφιος θα είναι και ο γνωστός τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του εξήγησε γιατί συστρατεύτηκε με τον κ. Τζιτζικώστα: «Πήρα την απόφαση να μπω σε αυτήν την πρωτόγνωρη για εμένα διαδικασία με σκοπό να προσφέρω. Ισως έτσι, με έναν διαφορετικό τρόπο, μπορέσω να ανταποδώσω την αγάπη που μου έχει δείξει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας».