Στην ακριτική Παναγιά και τις Οινούσσες έγινε το τελευταίο ταξίδι του Νίκου Χαρδαλιά με την ιδιότητα του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, καθώς αύριο έχει προγραμματιστεί η τελετή αποχώρησής του.

Ο κ. Χαρδαλιάς, που θα διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής, επισκέφθηκε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε αποχαιρετιστήρια δήλωσή του με φόντο την Σμύρνη, από όπου προέρχεται η οικογένεια της μητέρας του ανέφερε:

«Σήμερα εδώ από την Παναγιά, σε αυτή την τελευταία μου επίσκεψη σαν Υφυπουργός Άμυνας, εδώ από το επιτηρητικό μας φυλάκιο απέναντι από τα Τουρκικά παράλια, απέναντι από την Σμύρνη της ιστορίας μας, πραγματικά συγκινημένος αποχαιρετώ από εδώ που ξεκίνησα, τις εσχατιές του Αιγαίου, αυτό το όμορφο ταξίδι των 4 τελευταίων ετών ως δημόσιος λειτουργός, κλείνω έναν ξεχωριστό κύκλο καθήκοντος και ευθύνης που υπηρέτησα με αυταπάρνηση.

Από εδώ αποχαιρετώ και τους ανθρώπους, τους συνεργάτες μου στην Πολιτική Προστασία, στο υπουργείο Άμυνας που ακούραστα πορεύτηκαν μαζί μου. Στα ωραία αλλά και στα δύσκολα. Σε κάθε πρόκληση και σε κάθε ευκαιρία.

Μέσα από την γνώση και την εμπειρία από την διαχείριση κρίσεων, διασφαλίσαμε την έγκαιρη αντίδραση στις δύσκολες συγκυρίες και τις πρωτόγνωρες προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε με μοναδικό μας γνώμονα να υπηρετήσουμε τον άνθρωπο, την κοινωνία, την Πατρίδα μας.

Σε όλη την πολιτική μου πορεία, η συνεργασία και η ενότητα αποτέλεσαν αδιαπραγμάτευτες αξίες. Ήταν ο δυνατός φάρος στον δρόμο που εξασφάλιζε την επίτευξη των στόχων μας.

Και η απόφαση μου να αποχωρήσω από τα κυβερνητικά μου καθήκοντα και την κεντρική πολιτική σκηνή και να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής δεν ήταν εύκολη. Ζύγισα ευθύνες, ζύγισα προτεραιότητες αλλά κυρίως μέτρησα την επιθυμία- στοίχημα ζωής μου να υπηρετώ τους πολίτες με προσήλωση.

Έχω μάθει να αντλώ δύναμη από τις αξίες που χαρακτηρίζουν την πορεία μου στα κοινά μέχρι σήμερα. Να φέρνω αποτελέσματα. Με αφοσίωση, με αποφασιστικότητα, με επιμονή, με συνεργασία, με συμπερίληψη, και κυρίως με διαφάνεια και λογοδοσία. Και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω. Αδιαπραγμάτευτα και ακούραστα.

Παίρνω μαζί μου τη γνώση, την εμπειρία αλλά και τη δύναμη της συνεργασίας. Και στο νέο ξεκίνημα σας προσκαλώ να σταθείτε δίπλα μου.

Σας προσκαλώ να μοιραστούμε το όραμα και το σχέδιό μας για την Περιφέρεια Αττικής. Με ποιότητα ζωής στο σήμερα και βιώσιμη προοπτική για τις γενιές που θα ακολουθήσουν, για τα παιδιά μας.

Μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Να γίνει ό,τι χρειάζεται, σε κάθε γειτονιά της Αττικής, όταν χρειάζεται, όσο δύσκολο και αν είναι. Με σκληρή δουλειά! Βήμα με το βήμα, ημέρα με την ημέρα, πράξη με την πράξη.

Η δική μου προσπάθεια όμως χρειάζεται τη δική σας εμπιστοσύνη. Τη δική σας στήριξη. Την δική σας αγκαλιά.

Ας ανοίξουμε λοιπόν μαζί, όλοι μαζί την "περπατησιά" που πραγματικά μας αξίζει. Που ταιριάζει στον τόπο μας, στις γειτονιές μας, στα όνειρά μας.

Πάμε όλοι μαζί την Αττική Μπροστά. Γιατί είναι ο τόπος μας, γιατί είναι η ευθύνη μας. Όλοι μαζί!».

Το βράδυ ο Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά θα επισκεφθεί την αεροπορική βάση Ελευσίνας όπου θα χαιρετίσει και θα ευχαριστήσει τους πιλότους των Canadair για την τεράστια προσφορά τους στις μάχες με τις πυρκαγιές. Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η τελετή αποχώρησής του.