Διαψεύδει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τουρκικό δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στην Αθήνα, αλλά και συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Δημοσίευμα του CNN Turk, με τίτλο «Φθινοπωρινή διπλωματία μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας», κάνει λόγο για επίσκεψη του Γκιουλέρ στην Αθήνα και συνάντησή του με τον κ. Δένδια, μετά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον ομόλογό του Χακάν Φιντάν στην Άγκυρα και πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη. 

Ειδικότερα, το δημοσίευμα σημειώνει ότι μετά τα βήματα εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, τον Σεπτέμβριο έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις, στην αρχή, των υπουργών Εξωτερικών και, στη συνέχεια, των ηγετών των δύο χωρών. Η εντατικοποίηση των διαδοχικών συναντήσεων και επαφών χαρακτηρίζεται «η αρχή μιας νέας εποχής» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Παρόλα αυτά, αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επεσήμανες πως «δεν έχει υπάρξει πρόσκληση», μην επιβεβαιώνοντας το συγκεκριμένο τουρκικό δημοσίευμα.