Τα καθήκοντά του ανέλαβε και επίσημα ο Άδωνις Γεωργιάδης ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής από τη μέχρι πρότεινος υπηρεσιακή υπουργό Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης στις πρώτες του δηλώσεις μετά την παραλαβή των καθηκόντων του αναφέρθηκε στους δύο συνεργάτες του για το επόμενο διάστημα, τους υφυπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνο Τσακλόγλου και Βασίλη Σπανάκη. 

Για τον κ. Τσακλόγλου έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με τον οποίο τον συνδέει μία εκτίμηση χρόνων: «Έχει υπάρξει υπερασπιστής των συμφερόντων του κράτους και του λαού σε πολύ δύσκολες στιγμές και τον ευχαριστώ που είναι μαζί μου».

Τέλος, για τον κ. Σπανάκη σημείωσε τα εξής: «Θα έχουμε μια πολύ γόνιμη συνεργασία και με τον κ. Βασίλειο Σπανάκη, φίλο και συμμαθητή μου χρόνια με τον οποίο πρόκειται να δώσουμε τη μάχη της καθημερινότητας, η οποία και πρέπει να κερδηθεί γιατί εδώ είμαστε για να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη. Και αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε δουλεύοντας σκληρά όσες ώρες και αν χρειαστεί την ημέρα, χωρίς να σκεφτόμαστε καθόλου προσωπικό χρόνο και ξεκούραση».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παρέστη και η Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ανέλαβε χρέη υπουργού στο νεοσύστατο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σημαίνοντας έτσι πως πραγματοποιήθηκε διπλή παραλαβή. Δίπλα στην κα Ζαχαράκη θα βρίσκεται ως υφυπουργός η Μαρία Κεφαλά, εκλεγμένη βουλευτής Ιωαννίνουν στις εκλογές της περασμένης Κυριακής με τη Νέα Δημοκρατία.