Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας είναι πεδίο δόξης λαμπρό για μια νέα γυναίκα με αδιαμφισβήτητες ικανότητες και μόρφωση πολύ υψηλής στάθμης, για την οποία όλοι είναι πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρει.

Ο κόσμος στην Ανατολική Αττική, όπου κατήλθε υποψήφια, την αγκάλιασε αμέσως. Δεν υπάρχει κάτι παράξενο σε αυτό: Είναι απλή, προσιτή και πολύ ευχάριστη σαν άνθρωπος. Ενσωματώθηκε με ευκολία στην ευρύτερη «γαλάζια» παρέα της περιοχής και έγινε περιζήτητη! Το δε αποτέλεσμα δικαίωσε την επιλογή της ΝΔ και τη Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ρίχτηκε στη δουλειά «οργώνοντας» την περιοχή: 54.421 σταυροί προτίμησης και μια εμφατική πρωτιά! Το 46,87% των ψηφοδελτίων της ΝΔ στην Ανατολική Αττική έφερε σταυρό προτίμησης για τη νυν υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας! Φυσικά, η συμβολή της στο να κερδίσει η ΝΔ το 46,66% των ψήφων στην Ανατολική Αττική στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ήταν τεράστια. Η παρουσία της στο ψηφοδέλτιο είλκυσε πολύ κόσμο. Αποδεικνύεται επίσης διά της παρουσίας της ότι η δεξαμενή νέων στελεχών της ΝΔ είναι μεγάλη και ασυγκρίτως ανώτερη σε σχέση με αυτήν οποιουδήποτε άλλου κόμματος.

Πείσμα και αντοχή

Η Σοφία Ζαχαράκη έχει μια συνειδητοποιημένη σχέση με τα κοινά. «Σε μία δημοκρατία πρέπει καθεμιά και καθένας μας να αναλαμβάνει την ευθύνη που μας αναλογεί για να κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες. Δεν αρκέστηκα ποτέ σε μια μοιρολατρία και την άσκηση της κριτικής από τον καναπέ. Εάν κάτι σε ενοχλεί, οφείλεις να βγεις μπροστά, να μιλήσεις ανοιχτά, να δουλέψεις για την αλλαγή που ζητάς. Η επιλογή της αποχής από τα πράγματα σε καθιστά τελικά μέρος του προβλήματος και γι’ αυτό εμένα δεν με ικανοποίησε ποτέ», είπε μιλώντας στο vimaonline και στον Νικόλα Κονταρίνη τον περασμένο Απρίλιο. Γνωρίζοντας τα εμπόδια που υπάρχουν εκεί έξω και τον σεξισμό που δυστυχώς «σέρνεται» στα πέριξ (κάτι που επιβεβαιώθηκε προ διημέρου από ελεεινή ανάρτηση που δικαιολογημένα προκάλεσε οργή), πρόσθεσε πως αν «τυγχάνει να είσαι και γυναίκα, ο δρόμος μόνο με ροδοπέταλα δεν είναι στρωμένος… Χρειάζεται πολύ πείσμα, αντοχή και ποτέ να μην ξεχάσεις τους λόγους για τους οποίους ξεκίνησες την προσπάθειά σου». Στη σεξιστική επίθεση εις βάρος της, απάντησε: «Θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά μου και νομίζω και από μία δυνατότητα να διοικήσω, αν μέχρι τώρα δεν έχω δείξει κάτι. Ολες οι άλλες είναι προσωπικές μου επιλογές και δεν αφορούν κανέναν».

Στην πρώτη γραμμή

Η ίδια μπήκε στη μάχη, πάλεψε, εκλέχθηκε και συμμετείχε στην προσπάθεια για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, πλαισιώνοντας τα κλιμάκια της παράταξης που κινούνταν σε όλα τα μήκη και πλάτη της επικράτειας και συνεισφέροντας τα μέγιστα και στην επικοινώνηση του μηνύματος της παράταξης. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Σπύρο Μουρελάτο στις 14 Ιουνίου, η Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε πως κεντρικός στόχος της ΝΔ «θα είναι ένα κράτος που να σέβεται τον πολίτη στην πράξη. Χτίζοντας πάνω στο μεγάλο επίτευγμα της ψηφιοποίησης του κράτους, ο στόχος είναι περισσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες για τον πολίτη με αξιολόγηση παντού. Αναντίρρητα, μία από τις βασικές προτεραιότητες θα είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος».

Προτεραιότητες

Για την πολύ εργατική εκπαιδευτικό Σοφία Ζαχαράκη, πρώην υφυπουργό Τουρισμού, πρώην υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και πρώην εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, τώρα αρχίζει μια μεγάλη μάχη. Ολοι όσοι πιστεύουν όμως σε εκείνη είναι πάρα πολλοί και αισιοδοξούν. Η επίλυση του δημογραφικού είναι μείζονος σημασίας για το έθνος και την πατρίδα, όπως και η ενίσχυση των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης. Προτεραιότητες αποτελούν η στήριξη της οικογένειας και των εργαζόμενων γονέων, η αντιμετώπιση του στεγαστικού και η καταπολέμηση της φτώχειας. Μάχη θα δοθεί από τη Σοφία Ζαχαράκη για την ενίσχυση της Πρόνοιας. Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) περνά πλέον υπό την εποπτεία της. Πεδίο δόξης λαμπρό για μια νέα γυναίκα με αδιαμφισβήτητες ικανότητες και μόρφωση πολύ υψηλής στάθμης, για την οποία όλοι είναι πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρει.

Έγιναν πράξη

Η υπόσχεση του πρωθυπουργού στους πολυτέκνους για τη σύσταση υπουργείου Οικογένειας υλοποιήθηκε. «Θέλουμε ένα αυτοτελές υπουργείο το οποίο να μπορεί να ενοποιεί όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οικογενειακή πολιτική. Απόφασή μας είναι να δημιουργήσουμε αυτό το καινούριο υπουργείο το οποίο θα δώσει και έμφαση και θα είναι ουσιαστικά το υπουργείο-πυλώνας για να αντιμετωπίσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα, που είναι το δημογραφικό», είπε στις 11 Ιουνίου 2023 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά. Η ΝΔ τηρεί το λόγο της, εξ ου και η εκλογική της ενίσχυση σε σχέση με το 2019.