Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Τουρισμού με την Ιωάννα Δρέττα να δίνει τη σκυτάλη στη νέα υπουργό Ολγα Κεφαλογιάννη και στην υφυπουργό Έλενα Ράπτη

«Το πρώτο τετράμηνο του 2023 παρατηρήθηκε αύξηση 16% στα έσοδα σε σχέση με το 2019. Η χρονιά θα κλείσει θετικά. Υπάρχουν σημαντικά ζητήματα διαχείρισης προορισμών και βιώσιμης ανάπτυξης και η κ. Κεφαλογιάννη γνωρίζει καλά τον τομέα αυτόν. Η δουλειά μου αυτόν τον μήνα ήταν να γίνει μια ομαλή μετάβαση» είπε η κ. Δρέττα.

«Είναι τεράστια η συγκίνησή μου. Επιστρέφω σε έναν χώρο για να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις σε έναν τομέα που προσφέρει τα μέγιστα στην ελληνική κοινωνία. Δουλέψαμε εντατικά από το 2012-2015, τα καταφέραμε και είμαι περήφανη για αυτήν την επιτυχία. Πετύχαμε την ώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό. Θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους νέους στόχους γιατί ο τουρισμός ειναι δυναμικός. Ισχυρός, ανταγωνιστικός, βιώσιμος τουρισμός» είπε η Ολγα Κεφαλογιάννη. 

«Δεσμεύομαι ότι θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα κλείσει θετικά. Έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στην επιμόρφωση των δεξιοτήτων των εργαζομένων και στη σύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό κλάδο. Επιδιώκουμε να αμβλύνουμε την εποχικότητα με τουρισμό και τους 12 μήνες, διαφημίζοντας της Ελλάδα» πρόσθεσε η Έλενα Ράπτη.