Τις προτεραιότητες της νέας πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού ανέφερε η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη στη διάρκεια της ομιλίας της στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης. Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της υπουργού Τουρισμού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, βασική εθνική επιλογή και προτεραιότητα αποτελεί πλέον η βιώσιμη ανάπτυξη στον τουρισμό, με εξισορρόπηση των στόχων της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, με ευκαιρίες για όλους, αλλά και η διασφάλιση της ανάδειξης και προστασίας του φυσικού και πολιτισμικού μας πλούτου.

Όπως πρόσθεσε, η κα Κεφαλογιάννη, οι βασικές αυτές παράμετροι,συνθέτουν μαζί με το κλιμα, ένα ελκυστικό και ασφαλές τοπίο για τους επισκέπτες, όπου η ποιότητα των υποδομών και υπηρεσιών στον τουρισμό αποτελούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Επίσης, η υπουργός τόνισε ότι ο τουρισμός στη χώρα μας πρέπει να αξιοποιήσει τη δυναμική του ενισχύοντας τις διασυνδέσεις του με στόχο τη διάχυση ευκαιριών αλλά και την ορθολογική του ανάπτυξη, με σεβασμό στα ιδιαιτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου, κάθε περιφέρειας και της χώρας γενικότερα.

Τέλος, στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού συμμετείχαν η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, η πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. Άντζελα Γκερέκου, ο γενικός γραμματέας του Ε.Ο.Τ., Δημήτρης Φραγκάκης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θρακης Χρήστος Μέτιος, η Ρόδη Κράτσα, περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο Φάνης Σπανός, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο Κώστας Μουτζούρης, περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ο Γιώργος Χατζημάρκος, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο Γιώργος Κασαπίδης, περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, η Χριστίνα Γουλά, αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Νίκος Κοροβέσης, αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Κυριάκος Κώτσογλου, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης και ο Σπύρος Ιωάννου, αντιπεριφερειαρχης Ηπείρου.