Στον χώρο του Υπουργείο Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων, κατά την οποίο ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης παρέλαβε το χαρτοφυλάκιό του από τον τέως υπηρεσιακό υπουργό Φίλιππο Σπυρόπουλο. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Φλωρίδης πρόκειται να συνεργαστεί το επόμενο διάστημα με τον υφυπουργό Γιάννη Μπούγα.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τις πρώτες του δηλώσεις ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε: «Εύχομαι να έχουμε καλή συνεργασία και σε ό,τι με αφορά θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μπορέσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά».

«Εγώ ανήκω και σε εκείνες τις περιπτώσεις της πολιτικής που κάποιος μετά από τόσα χρόνια θα μπορούσε να πει ''για φαντάσου''… Ανήκω εκεί», πρόσθεσε, ενώ ευχαρίστησε και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Φλωρίδης: Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι για να κάνουμε βήματα μπροστά

Ο κ. Φλωρίδης παρουσίασε και τους στόχους που σκοπεύει να πετύχει το Υπουργείο Δικαιοσύνης: «Αφού εκθέσουμε το πλαίσιο που σκεφτόμαστε για τον τομέα της Δικαιοσύνης, θα αρχίσουμε να εξειδικεύουμε, να ενημερώνουμε, γιατί τίποτα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε αυτόν τον τόπο αν πρώτα από όλους δεν είναι συμμέτοχος ο κόσμος. Ο κόσμος για να συμμετάσχει σε μια προσπάθεια, δηλαδή να την υποστηρίξει, πρέπει να είναι καλά ενημερωμένος».

Όπως επεσήμανε: «Πολλές φορές εμείς νομίζουμε ότι έχουμε ένα σχέδιο στο κεφάλι μας, το θεωρούμε το καλύτερο δυνατό, αλλά αυτό πολύ γρήγορα διαπιστώνουμε ότι δεν αποδίδει, επειδή οι βασικοί συντελεστές που θα το υλοποιήσουν, αλλά κυρίως ο κόσμος, ο οποίος θα δεχθεί τις θετικές ή αρνητικές του συνέπειες, δεν το γνωρίζει. Σε αυτό θα δουλέψουμε πάρα πολύ. Είναι το μόνο που μπορώ να πω τώρα. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να μπορέσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά».