Δεν υπάρχει κάτι πιο ιερό από την προστασία των πολιτών και της ανθρώπινης ζωής, επισήμανε ο νέος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου. 

«Τιμώ και σέβομαι την αυταπάρνηση, το καθήκον και την προσπάθειά σας, και έχω την απαίτηση για επαγγελματισμό και δουλειά γιατί αυτό το υπουργείο στο οποίο βρίσκομαι -και είμαι πολύ χαρούμενος για την ιδιαίτερη τιμή που μου έκανε ο πρωθυπουργός- αφορά αυτό το οποίο λέει και το όνομά του, την πολιτική προστασία. Και αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό και ιερό από την προστασία των πολιτών, φυσικά των δασών και των περιουσιών, αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα της ανθρώπινης ζωής» είπε. 

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η αντιμετώπιση κρίσεων δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο γι΄ αυτόν. «Γνωρίζετε όλοι πολύ καλά τι αντιμετωπίσαμε το 2014 και προφανώς τι αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί, κυρίως εγώ ως υπουργός Υγείας, τα δύο χρόνια της παγκόσμιας κρίσης δημόσιας υγείας, όπου οι προβλέψεις για το πώς θα κατέληγε αυτή -με βάση αυτό το οποίο συνέβαινε σε γειτονικές χώρες- ήταν πολύ δύσκολες. Και όμως κρατηθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και προστατεύσαμε την ανθρώπινη ζωή. Το θεωρώ κομβικό και πολύ σημαντικό» τόνισε.