Τα καθήκοντά του ως υπουργός Υγείας παρέλαβε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την προκάτοχό του την πρώην υπηρεσιακή υπουργό Αναστασία Κοτανίδου. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Χρυσοχοΐδης θα έχει δίπλα του τρεις ανθρώπους ιδιαίτερα έμπειρους σε ό,τι αφορά τον τομέα της Υγείας και τη διοίκησή του: την Ειρήνη Αγαπηδάκη ως αναπληρώτρια υπουργό και τους κ. Μάριο Θεμιστοκλέους και Δημήτρη Βαρτζόπουλο ως υφυπουργούς. 

Πιο συγκεκριμένα, στις πρώτες δηλώσεις του ως υπουργός ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής αναφέρθηκε στους αφοσιωμένους και ικανούς δημόσιους λειτουργούς, τους ανθρώπους του καθήκοντος, λέγοντας «με αυτούς θα πορευτώ και τώρα με αξιοκρατία, με συμπαραστάτη των αναγκών τους, μαζί με τους εργαζόμενους, συμπόρευση με τους εργαζόμενους αλλά ταυτόχρονα με τον πήχη και το φρόνημα ψηλά για να επαναθεμελιώσουμε όλοι μαζί το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Αξίζει να αναφερθεί πως η κα Αγαπηδάκη δυστυχώς δεν κατάφερε να παρευρεθεί σήμερα στην ορκομωσία της ως υφυπουργός, αλλά και στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου, επειδή βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

ypoyrgeio-ygeias-paradosi-paralavi.jpg