Η πολιτική που ακολουθεί η Κουμουνδούρου στην Αυτοδιοίκηση είναι ο βασικός λόγος της παραίτησης του Χρίστου Καραμάνου από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, της οποίας υπήρξε μέλος από το 2013 όταν και ιδρύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίο κόμμα. Με επιστολή του το στέλεχος, το οποίο θα είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Γιάννη Σγουρό στις εκλογές του Οκτωβρίου, ανακοίνωσε την παραίτησή του. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι λόγοι αφορούν τη βασική διαφωνία μου με την πολιτική του κόμματος στην Αυτοδιοίκηση. Θεωρώ την πολιτική αυτή ως μια πολιτική περιχαράκωσης, ξένη με την Αυτοδιοίκηση, ακόμη δε και διασπαστική, σε περιπτώσεις υπαρκτών συγκλίσεων δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, όπως στην Περιφέρεια Αττικής. Περιορίζεται, δε, σε προσωποπαγή “χρίσματα”, χωρίς ένα βασικό προγραμματικό και πολιτικό πλαίσιο.

Τα ανωτέρω ισχύουν ιδίως στην Περιφέρεια Αττικής, όπου έχω διαδραματίσει έναν βασικό ρόλο. Επισημαίνω, δε, προς μελλοντική αξιολόγηση και χωρίς σχόλιο στην παρούσα φάση, το αντικειμενικό γεγονός ότι στη συνεδρίαση της ΚΕ στις 9 Απριλίου 2023, όταν και υπήρξε απόφαση μετά από εισήγηση του προέδρου σ. Αλέξη Τσίπρα για υποστήριξη αρκετών υποψηφίων, δεν ήταν μέσα σε αυτούς ο τώρα υποστηριζόμενος υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής». Ο Καραμάνος υπονοεί ξεκάθαρα κομματική καμαρίλα στην Κουμουνδούρου και μεθοδεύσεις. Διόλου τυχαία είναι η αναφορά του στη λέξη «διασπαστική»… Πληροφορίες μιλούν και για άλλες παραιτήσεις από την Κεντρική Επιτροπή προσεχώς.

Μαχαίρι

Ο πρώτος που είναι σε… διωγμό αν βγει η Αχτσιόγλου είναι ο Παύλος Πολάκης. Μην πάει το μυαλό κάποιων στο κακό. Εννοούμε σε σχέση με το τσιγάρο και το κάπνισμα. Η Εφη είπε στη Θεσσαλονίκη ότι θα απαγορέψει το κάπνισμα στην Κουμουνδούρου αν βγει. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο θεριακλής είναι ο Κρητικός, δημιουργείται ήδη ένα θέμα.