Αβυσσαλέο φαίνεται ότι είναι το χάσμα που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο για το κόμμα. Τα εσωκομματικά προβλήματα μετά τη μεγάλη ήττα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και την ανακοίνωση αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος είναι πολύ πιο σοβαρά και δομικά απ’ ό,τι φαίνεται.

Είναι γνωστό ότι περίπου δέκα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου προτείνουν με κοινή τους επιστολή να στηριχθεί η υποψηφιότητα του Κώστα Μουτζούρη, γνωστό κυρίως για τις ακραίες μισαλλόδοξες –για κάποιους– απόψεις του, για τη θέση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Τα 8 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στο νησί και τα δύο μέλη του Συντονιστικού της Οργάνωσης Μυτιλήνης προτείνουν να στηριχτεί «το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του κ. Μουτζούρη», για τον οποίο υποστηρίζουν ότι έχει «καραμανλική ταυτότητα». Ξεχνάνε ότι ο νυν περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, με αφορμή το μεταναστευτικό, έχει μιλήσει στο παρελθόν για «σχέδιο υποκατάστασης πληθυσμού», το οποίο μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, εξύφαινε ο… Σόρος.

Ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Σταύρος Καραβασίλης, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα με ανακοίνωσή του αποδοκίμαζε τον Στρατή Ζαφείρη για την επιλογή του να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Μουτζούρη, παραιτήθηκε από τη θέση του, καταγγέλλοντας τα 10 μέλη του κόμματος για «πολιτικούς αριβισμούς, οι οποίοι στοίχισαν και σε μεγάλο βαθμό την απώλεια της έδρας στη Λέσβο και στην αποσυσπείρωση του κόμματος». Είναι αδύνατο να βρεθούν όλοι οι παραπάνω ξανά στην ίδια πολιτική στέγη. Ίσως η Λέσβος είναι προπομπός τού τι θα συμβεί κεντρικά στον ΣΥΡΙΖΑ.