Αν δεν αποτελεί προαναγγελία υποψηφιότητας, σίγουρα αποτελεί μια πλατφόρμα που θα βρούμε μπροστά μας στο μετεκλογικό τοπίο στην Κουμουνδούρου. Για τον Στέφανο Κασσελάκη ο λόγος, ο οποίος δημοσίευσε χθες μια πολιτική πλατφόρμα για τον ΣΥΡΙΖΑ με ριζοσπαστικό αριστερό πρόσημο. Και με ένα εισαγωγικό σημείωμα που παραπέμπει σε προσωπική ανακοίνωση και προαναγγέλλει συνέχεια.

Ο Κασσελάκης ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ως προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Νεότατος, μόλις 35 ετών, με μια προσωπική ιστορία σαν παραμύθι αφού, σύμφωνα με το εντυπωσιακό βιογραφικό του, στα 30 του είχε αναπτύξει εφοπλιστική δραστηριότητα στην Αμερική, ολομόναχος και χωρίς καθόλου χρήματα από την οικογένειά του. Όπως γράφει ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα», παρότι δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του επίσημα, με την πρώτη αυτή δημοσίευση ρίχνει το δόλωμα για να μετρήσει τις αντιδράσεις της παρέμβασης. Ή -όπως λένε κάποιοι στους συριζαϊκούς διαδρόμους- ακόμη και μιας άλλης μελλοντικής πολιτικής κίνησης ανεξάρτητης από τον ΣΥΡΙΖΑ…

Ο Πολάκης εγκρίνει

Το πρώτο -και μοναδικό προσώρας- επώνυμο στέλεχος που εξέφρασε την υποστήριξή του στη νέα αυτή πλατφόρμα είναι ο Παύλος Πολάκης. Πράγμα απολύτως λογικό καθώς, όπως έχει πει κι ο ίδιος ο Κασσελάκης, «στον ΣΥΡΙΖΑ με έφεραν ο Πολάκης και ο τομέας Διαφάνειας στον οποίο προΐστατο» κι ότι μεταξύ τους ταίριαξαν «επειδή και οι δύο έχουμε εντός μας το αίσθημα δικαιοσύνης». Ενθουσιωδώς, λοιπόν, ο Πολάκης σχολίασε χθες «επιτέλους άλλος ένας με προτάσεις και θέσεις!».