«Έχετε υιοθετήσει τις παλιές κακές ιδέες της Αριστεράς από την οποία προέρχεστε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Χαρίτση, ξεκινώντας τη δευτερολογία του στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» για το ζήτημα των αγροτών

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι στο πρόβλημα του κόστους παραγωγής, η κυβέρνηση απαντά με την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης στο ντίζελ. Είπε επίσης ότι ανακοίνωσε πέντε τρόπους μείωσης του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας. «Προφανώς για να εξαγγέλω την αύξηση της δυνατότητας εγκατάστασης φωτοβολταϊκών από τα 10 στα 50 κιλοβάτ, δεν το έχω κάνει χωρίς να έχω συνεννοηθεί με τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ για να ξέρω ότι υπάρχει ηλεκτρικός χώρος» απάντησε ο πρωθυπουργός στον Αλέξη Χαρίτση. 

Για τις αποζημιώσεις εξήγησε πως μίλησε με συγκεκριμένα νούμερα, ανέφερε όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν και υπογράμμισε όλα τα χρονοδιαγράμματα που υπάρχουν. 

Για το ζήτημα του ανταγωνισμού, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό ζήτημα και μίλησε για τις παράνομες ελληνοποιήσεις το οποίο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. «Δείτε τους ελέγχους που έγιναν και πόσες περιπτώσεις εντοπίστηκαν» τόνισε.

Για την ΚΑΠ είπε ότι το κόστος της «πράσινης μετάβασης» δεν ήταν αυτό που είχε υπολογιστεί αρχικά, γι' αυτό και υπέβαλλε προτάσεις για το πώς θα φύγουν από τους ώμους των αγροτών οι δεσμεύσεις που είναι περισσότερες από αυτές που αντέχουν. 

Δείτε τη δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή όπου απαντησε στην ερώτηση του Αλέξη Χαρίτση για τους αγρότες.