Κριτική στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο -όπως εκτίμησε- θέλει συγκυβέρνηση ΝΔ και Ελληνικής Λύσης για να μην έχει ευθύνη, έκανε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Αντί να ενδιαφέρεται για τη διακυβέρνηση της χώρας, υποδεικνύει εταίρους, δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

«Εμείς λέμε πως η κυβέρνηση πρέπει να είναι αυτοδύναμη, αλλά λέμε και τι θα γίνει στην περίπτωση που δεν είναι αυτοδύναμη η κυβέρνηση», σημείωσε ο Μάκης Βορίδης για να συμπλληρώσει ότι σε αυτές τις εκλογές κρίνεται «το ζήτημα της αυτοδυναμίας. Το ποιος θα είναι πρώτος, κρίθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις πρώτες εκλογές».

αναφορικά με τις συνεργασίες τόνισε ότι «έχουμε πλέον ένα διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον. Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία πιθανότητα σύγκλησης, στο δε ΠΑΣΟΚ υπάρχει μία καθαρή θέση. Ο κ.Ανδρουλάκης λέει και 147 να έχετε, μην κοιτάτε από εδώ. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει μία φιλοδοξία του ΠΑΣΟΚ και λέει ότι βλέπει ότι πήγε καλά στις εκλογές, βλέπει μία περιδίνηση στο ΣΥΡΙΖΑ και μία ευκαιρία να πάει καλύτερα στις εκλογές. Αν μπω στην κυβέρνηση χάνω αυτή τη δυνατότητα. Αρα με αυτό το πολιτικό περιβάλλον σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας τι γίνεται».

Ερωτηθείς για την πιθανότητα να χρειαστούν ακόμα και τρίτες εκλογές σχολίασε πως «επειδή μπορεί να δημιουργηθεί μία κατάσταση ευφορίας λόγω της μεγάλης διαφοράς στις πρώτες εκλογές, να επισημάνουμε πως το όριο της αυτοδυναμίας σε επτακομματική βουλή είναι κοντά στο 40%.