«Το έργο είναι μία έμπρακτη απόδειξη για το ότι η μείωση φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη. Εμείς σας μειώσαμε τους φόρους και εσείς μεγαλώνετε» είπε ο πρόεδρος της Νέας ΔημοκρατίαςΚυριάκος Μητσοτάκης, στα μέλη του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κεραμωτής Καβάλας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις νέες εγκαταστάσεις του ιχθυοπωλείου που αναμένεται να λειτουργήσει σε έναν μήνα.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Σταύρο Αρβανιτάκη, και μέλη της διοίκησης. «Βάλαμε και εμείς λίγο το χεράκι μας για να γίνει το ιχθυοπωλείο», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Αρβανιτάκης του απάντησε: «δεν το βάλατε λίγο, το βάλατε πολύ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους του ιχθυοπωλείου, όπου τα ψάρια δεν θα πωλούνται μόνο αλλά θα ψήνονται επιτόπου και ήπιε ένα τσίπουρο με τη διοίκηση του συνεταιρισμού. Το ιχθυοπωλείο, πού διαθέτει και χώρους συσκευασίας των ψαριών, κόστισε περίπου 400.000 ευρώ και χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί. Ο συνεταιρισμός αριθμεί 27 μέλη και όπως είπε ο κ. Αρβανιτάκης είναι η πρώτη φορά που αποκτά ιδιόκτητο ιχθυοπωλείο. Η ετήσια παραγωγή του συνεταιρισμού ψαριών είναι περίπου 70 με 80 τόνους ενώ παλαιότερα έφτανε και τους 180 τόνους.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε ψαράδες ενώ δούλευαν στο αλιευτικό καταφύγιο, στο λιμάνι της Κεραμωτής, και συζήτησε μαζί τους. Στη συνέχεια περπάτησε στον παραλιακό δρόμο της Κεραμωτής, ώσπου επιβιβάστηκε στο πλοίο με προορισμό τη Θάσο.

Ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόταν από τη σύζυγό του, τους υποψήφιους βουλευτές Καβάλας Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μακάριο Λαζαρίδη, τον περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη.