Την εκτίμηση πως η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία έκανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Με δηλώσεις του στο ACTION 24 είπε χαρακτηριστικά πως ο λαός μίλησε και δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ΝΔ να μην είναι αυτοδύναμη στις εκλογές. Μάλιστα τόνισε πως η ΝΔ οριακά δεν είχε αυτοδυναμία με την απλή αναλογική.

«Ο λαός μίλησε και είπε ότι θα υπάρχει μία κυβέρνηση στην Ελλάδα και θα είναι αυτοδύναμη. Εδώ και με την απλή αναλογική η ΝΔ έφτασε κοντά στην αυτοδυναμία. Τώρα έχουμε άλλο εκλογικό σύστημα. Δεν υπάρχει περίπτωση και με 7 κόμματα στη Βουλή η ΝΔ να μην είναι αυτοδύναμη 100%. Και με 39% θα έχει 161 βουλευτές. Αρα η συζήτηση για εμάς είναι μια συζήτηση να μην φύγουν οι ψηφοφόροι μας και πάνε στη ΝΔ. Δεν υπάρχει ούτε κυβέρνηση ηττημένων, ούτε τίποτα, πέθαναν αυτά. Δεν υπάρχουν αυτά τα σενάρια, δηλαδή να έχει κυβέρνηση η Τουρκία και εμείς να ψαχνόμαστε με δικαστή πρωθυπουργό. Ολα αυτά δεν υπάρχουν σαν σενάρια, γίνονται για τη διατήρησης πολιτικής επιρροής», είπε χαρακτηριστικά.